Artister 2022 Papillon-deltaker

Balder Hella Mikkelsen

Papillondeltaker, cello
Balder 01

Balder Hella Mikkelsen (f.2001) studerer for tiden bachelor i utøvende musikk ved Barratt Due Musikkinstitutt med cello som sitt hovedinstrument. Hans nåværende lærer er Louisa Tuck og tidligere har han studert hos Ole Eirik Ree og Konstantin Pfiz.

Gjennom årene har han vunnet en rekke nasjonale priser både som solist og kammermusiker; blant annet i Sparre Olsen konkurransen og i Ungdommens Musikkmesterskap. I 2017 kom han også til superfinalen i DNBs Nasjonale Solistkonkurranse under Fjord Cadenza festivalen. Videre vant han i 2019 2. pris i kammermusikk med «Arctic trio» i den internasjonale konkurransen «Virtuoso & Belcanto» i Italia. I 2020 kvalifiserte han seg til finalen i NRKs klassiske solistkonkurranse Virtuos, hvor han var solist med Kringkastingsorkesteret.

Han er også tatt opp i Det Norske Kammerorkesterets talentprogram; et veiviserprogram for unge musikere. Videre er han deltager i talentprogrammet Konstknekt, som er Kavlifondets og Vinterfestspill i Bergstadens eget orkesterakademi. Her spiller han kammermusikk med musikere fra Berliner Filharmonien.

I 2014 var Balder solist med Bergen Filharmoniske Orkester. Han har også opptrådt under Festspillene i Bergen og på Oslo Kammermusikkfestival. Videre har han i flere år deltatt i Ung Filharmoni; et nasjonalt orkesterprosjekt i regi av Crescendo og Senter for talentutvikling.

Balder har mottatt en rekke stipender; deriblant Bergen Kommunes Talentutviklingsstipend, Sigmund Skages Minnefond, Ånun Lund Rej Minnefond og Drømmestipendet.

Spiller på følgende konserter

UTSOLGT
Skjebnesymfonien på brannstasjonen
- symboltung åpningskonsert av festivalens andre helg
23. juni kl 18:00 / Nord-Aurdal brannstasjon
Skjebnesymfonien på brannstasjonen
- symboltung åpningskonsert av festivalens andre helg
23. juni kl 20:00 / Nord-Aurdal brannstasjon