Papillonprosjektet - på veien fra talent til musiker! 

Papillonprosjektet har vært gjennomført med stor suksess i fire år og vil bli videreført i 2024. Valdres sommersymfoni ønsker med Papillonprosjektet å ta ansvar for å gi utvalgte unge talenter innen klassisk musikk en arena med mer oppfølging og muligheter utover de programmene de i dag er en del av. Papillondeltakerne vil i nært samarbeid med kunstneriske ledere for festivalen, Guro Kleven Hagen og Marianna Shirinyan, og kunstnerisk leder for kursene, Alf Richard Kraggerud, være med å skape sitt eget program. Valdres sommersymfoni ønsker å tilrettelegge programmet slik at det blir optimalt for deltakerne. Alt fra festivalrepertoar til lærerønsker blir lagt i tett samarbeid mellom Papillondeltakerne og festivalens og kursenes ledelse. Papillon skal være et kjærkomment tillegg for de lengst komne klassiske musikktalentene i alderen 18-23 år, og er åpent for søkere på stryk, klaver, blås, slagverk og harpe.

Papillonprosjektets visjon er å gjøre unge musikere bedre rustet til senere å møte et tøft profesjonelt marked. Papillondeltakerne får opptre på konsertarenaer, delta på mesterklasser, får tett oppfølging av dyktige pedagoger og spille med fremragende artister under festivalen. Vi legger også opp til foredrag og samtaler med profesjonelle musikere, managere og konsertarrangører. Prosjektets målsetting er å legge til rette for at deltakerne får ytterligere oppfølging utfra hver enkelt sitt nivå og ønsker.

De utvalgte musikerne vil få oppgaver under Valdres sommersymfoni. Her vil de få både muligheter og roller tilpasset den enkelte - både under kursene og festivalen, slik tidligere deltakere har fått erfare.

Det vil bli utlyst nye plasser til Papillon-programmet med søknadsfrist oktober 2024. Mer info om dette vil publiseres på denne siden, og i våre kanaler i sosiale medier.


Se årets Papillonutøvere her!