Oktett@Tom Henning Bratlie

Søknadsskjema er åpent!

I dag åpner vi for søknader til Valdres sommersymfoni - kursene 2023

Planleggingen mot neste sommers kurs er allerede godt i gang og vi har gleden av å presentere en ny og spennende kursmeny. Her finner du oversikt over kurstilbudet vårt til sommeren. 

Flere nye kurs i 2023

GNIST - for strykere er et nasjonalt fordypningsprogram for strykere som har musikken som sin store lidenskap og hovedinteresse og som har mål om å videreutvikle seg individuelt og i samspill med andre. Programmet foregår i begge kursperioder. I første periode er programmet for strykere født i 2014-2016 og i andre periode for strykere født i 2010-2013. 

GNIST - for pianister er et program for pianister yngre dedikerte pianister, født 2007-2013, med stor kapasitet og mål å videreutvikle seg individuelt og i samspill med andre.

Vi er stolte og spente over det nye kurset Sommersymfoniens nordiske strykerakademi (SNS). Kurset arrangeres i samarbeid med Polstjärnepriset og YOMA og er for studenter og elever som har stor kapasitet musikalsk og teknisk, og som allerede innehar et høyt kunstnerisk nivå. Parallelt med SNS gjennomføres et kurs for blåsere og slagverk i Sverige og disse kommer til Valdres for å spille symfoniorkester med strykerne på avslutningskonserten for første kursperiode, 28. juni. Repertoaret er Brahms symfoni nr. 4 i e-moll og dirigent er Andreas Hansson. Orkesteret spiller også på Baltic sea festival, Østersjøfestivalen, i august 2023. 

Valdres internasjonale strykerakademi (VIS) er kurset for de eldste strykerne. VIS retter seg mot studenter mellom 18 og 23 år som har stor kapasitet musikalsk og teknisk, og som allerede innehar et høyt kunstnerisk nivå. Fokus ligger særlig på å utvikle ferdigheter i ulike kammer- og ensemble- grupper, og i samspill med akkompagnatør. Alle deltakere får også daglig individuell oppfølging på instrumentet under veiledning av noen av Europas fremste pedagoger.

Nye instrumentgrupper

I 2023 utvider vi kurstilbudet for nye instrumenter og samarbeider med både Norsk gitarfestival, Scandinavian harp course og Norsk harpeforening om kurs for klassiske gitarister og harpister i ulike aldre. Vi starter ogsåopp Sommersymfoniens internasjonale sangakademi hvor unge sangere under 18 år får bl.a. soloundervisning og samspill med pianistene på Nasjonalt klavertiltak. 

Kjente kurs

Ellers fortsetter vi også med de kjente kursene Strykerkurs, NBSO Kammerstrykerne, Sommersymfoniens internasjonale strykerakademi og pianokurset i samarbeid med Nasjonalt Klavertiltak. 

Vi gleder oss til å ta i mot både nye og tidligere musikere i Valdres! 

Gå til søknadsskjema