Logo I Farger 500X520
Miljøgodkjent arrangement

 

For Valdres sommersymfoni er det en selvfølge å ta vare på naturen og miljøet. Vi er derfor glade for at vi, våren 2020, ble sertifisert som et miljøgodkjent arrangement, av "Foundation for environmental education" (Fee.no).

Vi oppfordrer deg som gjest på våre arrangement til å hjelpe oss å ta vare på miljøet og naturen.

HVA ER ET MILJØGODKJENT ARRANGEMENT?

Et miljøgodkjent arrangement er en utmerkelse for arrangører som vil redusere arrangementets miljøbelastning. Arrangøren må oppfylle et sett kriterier innen 8 områder for å kunne tildeles utmerkelsen. Disse er:

  1. Planlegging og kommunikasjon
  2. Innkjøp
  3. Mat og drikke
  4. Avfall
  5. Energi og klima
  6. Transport
  7. Vann
  8. Øvrige

Valdres sommersymfoni har gjort flere tiltak innen de overnevnte områder, i planleggingen av våre arrangement.  

I 2021 gikk Valdres sommersymfoni i bresjen for miljøet som en av de første musikkfestivalene i Norge! Les saken her. 

Last Ned
Transport

 

Vi vil gjerne at du reiser miljøvennlig! Benytt deg av det gode kollektivtilbudet Fagernes kan tilby. 

Søk opp kollektive reisetilbud til Fagernes skysstasjon fra alle kanter av landet her.

Under våre arrangement er det mange tilreisende til Fagernes. Kanskje har du venner eller bekjente som også tar turen, og som du kan sitte på med? Å kjøre sammen er både hyggelig, økonomisk og miljøvennlig! 

Fra og med 2022 vil alle artistene på festivalen reise miljøvennlig til Valdres. Vi oppfordrer alle lærere og deltakere på kursene til å bruke buss, tog eller el-bil fremfor å fly! 

Om alle gjør litt kan vi sammen gjøre en forskjell! Les mer her. 

Plakater Soppelbeholdere For Resirkulering
Mat, drikke og avfall

 

Sommersymfonien ønsker å bidra til å hindre matsvinn og samarbeider med Valdres folkehøgskole om å beregne mattilbudet opp mot antall deltakere på kurset. 

Unngå unødig bruk av plast og pappkrus. Vi oppfordrer samtlige deltakere i forkant om å pakke med seg drikkeflaske og/eller termokopp. Termokopper selger vi også på folkehøgskolen. 

Under kurs og festival ønsker vi å benytte mest mulig resirkulerbart materiell, og hindre unødig bruk av plast og engangsartikler. 

Vi ønsker at mest mulig avfall skal kildesorteres. For alle deltakere på folkehøgskolen vil det være kildesorteringssystem i alle hus og vi oppfordrer alle til å benytte seg av dette systemet.

Vi håper også at våre publikummere hjelper oss med å kaste avfall på en forsvarlig måte i søppelbøttene i de ulike lokaler, slik at vi sammen hindrer unødig forurensning.