Robin Wilson

Fiolin // 2.periode
Rwilson2015 Photopiajohnson 7599

Den internasjonalt anerkjente pedagogen, Dr Robin Wilson er fiolinprofessor ved Australian National Academy of Music i Melbourne, og fra januar 2023 tiltrer han som fiolinprofessor ved Royal Academy of Music, London og Yehudi Menuhin School. Han er også jevnlig tilknyttet Keshet Eilon International String Mastercourse i Israel, Valdres Sommersymfoni og Morningside Music Bridge ved The New England Conservatory i Boston. Robin gir mesterklasser i Australia, Asia, Israel, Storbritannia og USA og hans studenter er prisvinnere av internasjonale konkurranser, har ledende stillinger i orkestre og opptrer som solister verden over. I 2018 mottok han prisen fra Australian String Teachers Association for fremragende innsats for strykermiljøet i Australia.

Robin har opptrådt ved større konsertsaler og festivaler over hele Australia, USA og Storbritannia og har gitt ut solo- og kammeralbum på Decca, ABC Classics, Vexations840 og VDE-Gallo. Han er medlem av det kritikerroste Ironwood-ensemblet, han er tidligere leder av ARCO Chamber Orchestra og har gjestet mange ledende australske ensembler. Robins forskning innen historisk interpretasjon av Brahms musikk ble belønnet med den prestisjetunge Geiringer Prize fra American Brahms Society.

Robin studerte i Sydney med Alice Waten og Janet Davies, og med James Buswell ved New England Conservatory of Music i Boston. Han spiller på en fiolin laget av Gagliano-familien i Napoli i 1784.