Marina Pliassova

Piano // Begge perioder
Marina Pliassova

Marina Pliassova er utøvende pianist, klaverpedagog og forfatter. Hun er høyskolelektor ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo, seksjonsleder ved Unge Talenter, hun underviser hovedinstrument og pianokunsthistorie. Pliassova spiller konserter og avholder mesterklasser og foredrag både i Norge og i utlandet, hun er også faglitterær og skjønnlitterær forfatter. 

Marina Pliassova er utdannet som utøvende pianist og klaverpedagog ved «College of Arts» i Irkutsk og Statens Musikkonservatorium i Novosibirsk, hun er PhD-kandidat ved Musikkakademi i Bulgaria, Sofia. I 1990 ble Pliassova førsteprisvinneren på en konkurranse for utøvende musikkpedagoger i Russland. I 1993 fikk hun jobb som klaverpedagog og distrikts-musiker i Norge (Lofoten). Fra 1995 jobbet hun ved Statens Musikkonservatorium, Kongsbakken VG skole/musikklinje og Musikk -og kulturskolen i Tromsø. I 1998 flyttet hun til Oslo og begynte å arbeide ved Barratt Due musikkinstitutt. 

Marina Pliassova har bred erfaring som klaverpedagog, pianist og akkompagnatør; hun har stadig flere elever som er representert ved nasjonale og internasjonale konkurranser, samt konserter og festivaler, både som solister og kammermusikere; hun avholder mesterklasser, konserter og seminarer både i Norge og i utlandet: Hellas, Russland, Spania, Island, Bulgaria, Frankrike, England, Danmark, Sverige, Belgia, samt avholder forskjellige foredrag i metodikk og pianokunsthistorie. Hun er jurymedlem i en rekke internasjonale konkurranser.   

Pliassova har utgitt flere faglitterære og skjønnlitterære bøker både i Norge og Russland. Hun er medlem i Norsk Faglitterær Forfatter- og oversetterforening. Jobber stadig med nye prosjekter, blant annet Pianokunsthistorie. 

Blant Marinas elever og studenter er rund 300 konkurransevinnere på nasjonalt og internasjonalt nivå. Elevene hennes er stadig representert i radio og TV programmer, de også deltar ved store europeiske festivaler og konserter.