Jonathan Aasgaard

Cello // 2. periode
Jonathan Aasgaard

Jonathan Aasgaard fra Oslo er solocellist i Royal Liverpool Philharmonic og i Sinfonia of London. Han blir også invitert både som gruppeleder og solist i en rekke britiske og europeiske orkestre. Som pedagog holder han stillingen ‘Professor of Cello’ ved Guildhall School of Music and Drama i London. I tillegg er han en travel kammermusiker med konserter over hele verden. 

Han har samarbeidet med pianistene Boris Giltburg, Simon Trpceski og Joanna Mac Gregor. Sammen med disse har han gitt konserter rundt i Europa, Midt-Østen, Japan, Sør-Korea og USA, og til en rekke internasjonale festivaler. Andre kammermusikk partnere har inkludert fiolinistene Julian Rachlin, Nigel Kennedy og Henning Kraggerud, bratsjisten Lawrence Power og cellistene Yo Yo Ma og Giovanni Sollima.

Han har gjort flere plateinnspillinger, både verk for cello og orkester og cello sonater. Hans innspilling av Brahms cello sonater med Martin Roscoe var “editors choice” i magasinet Gramaphone.

Repertoaret hans er meget omfattende og inkluderer mange nye verk for cello og orkester, musikk med live elektronikk og improvisasjon. 

Jonathan Aasgaard spiller på en cello av Celeste Farotti, bygget i Milano i 1926.

www.jonathan-aasgaard.com