Talentprogram for unge utøvere under 13 år

(Siden er under oppdatering)

Valdres 2023 190
Hva er GNIST?

Fellesnevneren for alle de beste musikerne Norge har frembrakt er at de på en eller annen måte har fått et godt tilbud fra start i ung alder. Med motto “kun det beste er godt nok for barn” ble Valdres sommersymfoni grunnlagt i 1994 og de som i dag utgjør ryggraden i norsk musikkliv ble samlet til det som regnes som den første GNIST-samlingen. Siden den gang har ildsjelers innsats vært utslagsgivende for de unge utøvernes musikalske utvikling og miljø. Valdres sommersymfoni spiller en avgjørende rolle i dette arbeidet og vi tror at de som blir tatt ut i GNIST-programmet en dag vil være med på å bringe norsk musikkliv videre.

Det har aldri eksistert en systematisk eller målrettet struktur for det tilbudet unge, motiverte utøvere under 13 år trenger. Vi ønsker derfor å skape et tilbud der vi inviterer til årlige felles møteplasser for de som er kommet aller lengst på instrumentet. Disse samlingene vil komme i tillegg til deres lokale og regionale tilbud og skal være et ekstra påfyll som skal sikre at de får det nødvendige faglige fundamentet de trenger, samt en mulighet for utvikling og mestring på instrumentet ut fra egne premisser. Det er gjennom egen motivasjon og øving at en når lengst, men vi vet også hvor viktig det er å møte likesinnede musikere på samme alder og å få input fra andre lærere. Gjennom GNIST-samlingene vil det skapes et fellesskap som vi håper blir inspirerende for deltakerne.

0621 Kurskonsert 02
Varighet og søknadsprosess

Fordypningsprogrammene som finnes i kulturskolene er svært viktige og så snart deltakeren kvalifiserer videre til slike, eller andre eksisterende talent-/fordypningsprogram, vil nye deltakere få slippe til. Deltakerens lokale lærer og kulturskole vil bli svært viktig og vedkommende vil orienteres om GNIST-deltakelsen der målet er et godt helhetlig samarbeid til fordel for begge. Gjennom GNIST-samlingene vil deltakerne også få treffe de mest erfarne lærerne på sine instrument og få regelmessig oppfølging. GNIST vil være samlingsbasert i helger og ferier.

Ønsker du å søke deg til GNIST-programmet for 2024/25 åpner søknadsskjemaet den 15.november. 

GNIST-samling 26. november

Sentralen, Oslo

Improvisasjonsseminar med Henning Kraggerud

Sosialt fellesopplegg

Mulighet for individuelle timer med Alf Richard Kraggerud den 25.november

Teknikk-kurs med Alf Richard Kraggerud

Mulighet for huskonsert med Natallia Papova

GNIST-samling 19. - 21.januar 2024

Trykkeriet kulturarena, Fagernes

Individuelle spilletimer

Teknikk-klasser

Orkester

Mulighet for å spille konsert

Akkompagnement med Natallia Papova

GNIST-samling 21. juni - 1. juli 2024

Valdres folkehøgskole, Leira

Individuelle spilletimer

Kammermusikk

Orkester

Akkompagnement 

Opptreden på kurskonsert