Trine Head Shot Color Kuttet

Trine Skei Grande ny styreleder

Etter vedtak i Nord-Aurdal kommunestyre 7. april 2022 kan vi nå ønske Trine Skei Grande velkommen som styreleder i Valdres Sommersymfoni. Hun tar over etter Rolf Lennart Stensø. Rolf Lennart fortsetter som orkestersjef i KORK, og skal samtidig lede den nye musikkredaksjonen i NRK. 

Trine Skei Grande har lang erfaring fra norsk politikk og 20 år på Stortinget bak seg. Hun har blant annet vært visestatsminister, kulturminister og kunnskaps- og integreringsminister. Trine var partileder i Venstre fra 2010 til 2020 og er kjent for sitt store engasjement og brede kunnskap på klima- og miljøfeltet. Hun var blant annet en av de viktigste aktørene i den norske elbilrevolusjonen. I dag er hun ansatt i Footprint som hjelper offentlige og private aktører i å få fart på sin grønne omstilling. 
Valdres Sommersymfoni, festivalen og kursene, ser frem til et fruktbart samarbeid med Trine Skei Grande. Med sin bakgrunn både som kulturminister og kunnskapsminister er Trine en svært egnet leder for hele organisasjonen.

«Dette en jobb jeg virkelig gleder meg til. Filosofien bak Valdres sommersymfoni om å gi de alle yngste de aller beste lærerne har jeg stor tro på. Det skal også bli spennende å jobbe med en festival som er helt i front på klima og bærekraft. Og med flotte Valdres som ramme er dette noe jeg virkelig ser fram til.»  

Trine Skei Grande