6M8A0704 (1)

Papillon 2022/23 - utlysning!

Nye plasser for 22/23-sesongen lyses nå ut!

Papillon ønsker å være et kjærkomment tilbud for de lengst komne klassiske musikerne i alderen 18-23 år, og er åpent for søkere på stryk, klaver, blås, slagverk og harpe. Papillondeltakerne vil, i nært samarbeid med kunstnerisk leder for festivalen, Guro Kleven Hagen og kunstnerisk leder for kursene, Alf Richard Kraggerud, være med å skape sitt eget program. Prosjektets visjon er å gjøre unge musikere bedre rustet til senere å møte det profesjonelle musikkliv. Deltakerne får opptre på konsertarenaer, delta på mesterklasser og i Grieg kammerorkestret, få tett oppfølging av dyktige pedagoger og spille med fremragende artister under festivalen. Vi legger også opp til foredrag og samtaler med profesjonelle musikere, agenter og konsertarrangører. 
De utvalgte musikerne vil få oppgaver under Valdres Sommersymfoni i perioden 26.juni-2.juli 2023 (reisedager 25.juni og 3.juli).


Valdres sommersymfoni dekker alle utgifter til kost, reise og losji. Miljøvennlig reise er nå et krav for alle deltakere. (Les mer om vår nye miljøprofil her).


Det kan bli aktuelt med en eller flere kortere samlinger i forkant av sommeren, som ledd i forberedelser til Valdres sommersymfoni 2023. Programmet er i utgangspunktet 2-årig, med mulighet for å søke om et tredje år, men programmets fremtid avhenger av årlig fornyet støtte fra Talent Norge.
Den første samlingen er allerede 18. – 20.november! 


Kriterier:
Åpent for søkere i Norge og Norden.
Relevant erfaring å vise til i søknaden kan være priser eller finaleplass i konkurranser, solisoppgaver med orkestre, annen offentlig konserterfaring, tidligere orkestererfaring som gruppeleder/konsertmester. Primært for norske statsborgere og søkere bosatt i Norge. Det er også åpning for nordiske søkere som ikke er bosatt i Norge. 


Om søknaden:
Søknaden skal inneholde:
-       1-2 opptak av kandidaten (YouTube-link eller annet vanlig format med lyd og bilde). Repertoaret er selvvalgt. Minimum 10 minutter og helst to kontrasterende verk. 
-       Oppdatert CV
-       En kort tekst om hvorfor du ønsker å være en del av Papillonprosjektet   
Selve søknaden og opptaket må være Valdres sommersymfoni i hende innen 20. september 2022. Søknaden sendes til: yumi.murakami@sommersymfoni.no


Vurdering:
En internasjonal jury vil vurdere de innsendte opptakene, og anbefale kandidater til festivalledelsen, som tar den endelige avgjørelsen om uttaket. 
Etter ferdig uttak kan Valdres Sommersymfoni selv invitere inn Papillondeltakere dersom:

1) Det mangler en instrumentgruppe som er ønsket.

2) Det ikke var grunnlag for uttak.

3) Noen av ulike grunner trekker seg eller viser seg dobbeltbookede.
 
Papillon lar seg gjennomføre takket være følgende støttespillere: 

  • Talent Norge
  • Sparebankstiftelsen DNB
  • Sparebank1