Magdalena Meitzner

Festivalutøver, slagverk
Image (1)

I en tidlig alder av 16 år gjorde den tyske perkusjonisten Magdalena Meitzner sin innspillingsdebut med kammermusikk på Bayerischer Rundfunk (Bavarian Radio). Siden den gang har hun turnert både som solist og med ensembler som Hidden Mother, Kroumata, Norrbotten NEO og Curious Chamber Players til arrangementer i Kina, Peru, Russland, Finland og innenfor Europa, og har opptrådt på festivaler som Ruhrtriennale eller Ultraschall i Tyskland, Huddersfield i Storbritannia, aterteater og transart i Italia, og Båstad Kammarmusik Festival, Sound of Stockholm, Kalvfestivalen, Malmö Live og Vinterfest. Magdalenas solorepertoar inkluderer stykker skrevet til henne av komponister som Christofer Elgh, Alexandra Nilsson, Maria Lithell Flyg og Matthew Petersson.

Magdalena jobber ofte med ulike tverrfaglige prosjekter som involverer dans, tale, musikkteater og performance, for eksempel med Fedra/Hippolytos i 2019 på Kungliga Dramatiska Teatern i Stockholm. Hennes kammeropera "Mimì" - bestilt av KammerOperaKompaniet - hadde premiere i november 2021 i Stockholm.

Magdalenas duo Hidden Mother - med Ulrik Nilsson - eksperimenterer med scenisk musikk og er godt kjent på europeiske avantgarde-festivaler. I 2018/19 var Hidden Mother ensemble-in-residence for Contemporary Music-konsertserien "Min Granne Tonsättaren" og i 2021 ved Kalvfestivalen i Sverige. Sammen med den strålende fløytisten Camilla Hoitenga danner hun duoen Wave Dash~. De debuterte i 2019 med stykker skrevet for duoen av Anne LeBaron, Christofer Elgh og Lisa Streich. I 2020 ble duoen invitert til å være ensemble-in-residence ved Robb Composers Symposium i Albuquerque, New Mexico, der de hadde premiere på åtte flere stykker skrevet for dem, inkludert verk av Lei Liang og Peter Gilberts.

I 2024 vil Magdalena ha premiere på "Opacities" av Alexandra Nilsson - en solo for glass og krystallgjenstander - og duetter av André Chini og Frej Wedlund skrevet for hennes nye duo med Mårten Landström, piano.

Magdalena ble profilert på svensk radio, P2, i et portrett kalt: "Magdalena Meitzner och Symbolernas Musik" (Magdalena og musikken til symbolene) og mottok i 2021/2022 et arbeidsstipend fra The Swedish Arts Grants Council. Hun har holdt mesterklasser for perkusjonister og komponister ved skoler som University of New Mexico (USA), Royal College of Music (Stockholm, Sverige), Cornell University (New York, USA) og Ballet (Estland).

Spiller på følgende konserter

Let’s play!
22. juni kl 20:00 / Valdres folkehøgskole
Avslutningskonsert: Voyage
25. juni kl 19:00 / Aurdal kirke