Jakob Koranyi

Festivalutøver, cello
65Cf32ad57a902b05b4d320f Jakob Koranyi 2

Den svenske cellisten Jakob Koranyi har etablert seg på den klassiske musikkscenen om en av Europas mest interessante unge solister. Anerkjent for sin virtuositet og for variert og nyskapende programmering, har han turnert verden over som solist. Høydepunkter fra inkluderer konserter med Stockholm Royal Philharmonic Orchestra, Hong Kong Philharmonic Orchestra, New Zealand Symphony Orchestra og Arctic Philharmonic Orchestra med dirigenter som Sakari Oramo, Jean-Pascal Tortillier, David Atherton, Jaime Martin og Christian Lindberg.

I kammermusikksammenheng har han spilt med utøvere som Yura Lee, Simon Crawford-Phillips og Juho Pohjonen og har opptrådd med stjerner som Vilde Frang, Kim Kashkashian, Leonidas Kavakos, Misha Maisky, Martin Fröst, Lawrence Power og Denis Kozukhin. Han har også samarbeidet med kunstnere fra andre disipliner som for eksempel et langvarig samarbeid med danser Heather Ware. I 2016-17 sesongen premierte de et nytt verk sammen; Battle Abbey, som de turnerte i Nederland med. Han hadde også oppdrag med Helsinki Philharmonic, Orquesta Filarmonica de Bogota og Stockholm Royal Philharmonic Orchestra.

Andre samarbeid inkluderer oppdrag med Vasteras Sinfonietta, Gävle symfoniorkester og The Atteberg Concerto med Swedish Radio Symphony. Jakob spille jevnlig med The Chamber Music Society of Lincoln Center, og spiller på en Iosephi Gratiani cello bygget i 1756.

Spiller på følgende konserter

Forspill: Brunch med Bruch
21. juni kl 13:00 / Noraker Gård
Åpningskonsert: Valdres sommersymfoni 30 år!
21. juni kl 18:00 / Valdres folkemuseum - utescenen
Nachspiel med filmkveld
21. juni kl 21:30 / Scandic Valdres
Smakebiter
22. juni kl 12:00 / Briskebyen
Let’s play!
22. juni kl 20:00 / Valdres folkehøgskole
Every Minute Opens Doors
23. juni kl 20:00 / Ulnes kirke
Yoga med Bach
25. juni kl 12:00 / Nøsen Yoga
Avslutningskonsert: Voyage
25. juni kl 19:00 / Aurdal kirke