2024 Papillon-deltaker

Benjamin Lund Tomter

Papillondeltaker, cello
Benjamin

Benjamin Lund Tomter studerer for tiden med professor Torleif Thedeen ved Norges Musikkhøgskole. Før dette gikk han hos Audun Sandvik ved Musikkhøgskolens talentutviklingsprogram og på Barratt dues musikkinstitutt. Han har ved forskjellige anledninger spilt for noen av verdens fremste cellister som Christian Poltera, Alisa Weilerstein, Clemens Hagen, Jan Vogler, Natalie Klein og Miklos Perenyi. Han deltar også årlig på cellomasterclassen «Meisterschüler meister» under ledelse av Jan Vogler på Schloss Neuhardenberg.

Benjamin har mottatt flere førstepriser i ungdommens musikkmesterskap og kom til semifinalen i NRK´s konkurranse Virtuos i 2018.

Som solist med orkester har Benjamin opptrådt med begge Haydns cellokonserter og Schumanns cellokonsert med orkestre som 1B1, Vivaldiorkesteret, Foss kammerorkester og Oslo symfoniorkester i Norge, Italia og Hellas.

Benjamin er en dedikert kammermusiker og har deltatt på Moritzburg Festival Academy ved 3 anledninger under ledelse av blant andre Heinrich Schiff. Han har også vært en årlig deltaker av Fjord Classics sitt «ung» program. Benjamin har også ved flere anledninger hatt profesjonelle engasjementer med MIN ensemble i Nord-Norge.

 

Spiller på følgende konserter

Forspill: Brunch med Bruch
21. juni kl 13:00 / Noraker Gård
Mennesket og naturen
23. juni kl 15:00 / Revling Gård
Historien om en soldat
24. juni kl 15:00 / Bok Rom, Vang