Jakob Koranyi

Festivalutøver, cello
Jakob cello

Den svenske cellisten Jakob Koranyi har etablert seg på den klassiske musikkscenen om en av Europas mest interessante unge solister. Anerkjent for sin virtuositet og for variert og nyskapende programmering, har han turnert verden over som solist. Høydepunkter fra inkluderer konserter med Stockholm Royal Philharmonic Orchestra, Hong Kong Philharmonic Orchestra, New Zealand Symphony Orchestra og Arctic Philharmonic Orchestra med dirigenter som Sakari Oramo, Jean-Pascal Tortillier, David Atherton, Jaime Martin og Christian Lindberg.

I kammermusikksammenheng har han spilt med utøvere som Yura Lee, Simon Crawford-Phillips og Juho Pohjonen og har opptrådd med stjerner som Vilde Frang, Kim Kashkashian, Leonidas Kavakos, Misha Maisky, Martin Fröst, Lawrence Power og Denis Kozukhin. Han har også samarbeidet med kunstnere fra andre disipliner som for eksempel et langvarig samarbeid med danser Heather Ware. I 2016-17 sesongen premierte de et nytt verk sammen; Battle Abbey, som de turnerte i Nederland med. Han hadde også oppdrag med Helsinki Philharmonic, Orquesta Filarmonica de Bogota og Stockholm Royal Philharmonic Orchestra.

Andre samarbeid inkluderer oppdrag med Vasteras Sinfonietta, Gävle symfoniorkester og The Atteberg Concerto med Swedish Radio Symphony. Jakob spille jevnlig med The Chamber Music Society of Lincoln Center, og spiller på en Iosephi Gratiani cello bygget i 1756.

Spiller på følgende konserter

Musikernes favoritter i hotellbaren
Bli kjent med årets Papillon-musikere
28. juni kl 21:30 / Scandic Valdres
For fremtiden og ettertiden
Konsert og samtale om fremtidens musikere
29. juni kl 13:00 / Valdres folkemuseum - festsalen
Åpen mesterklasse med Jakob Koranyi
Mulighet til å høre og observere når profesjonelle musikere gir mesterklasser til fremadstormende unge utøvere
30. juni kl 10:00 / Nord-Aurdal barneskole
Dagboken til en som forsvant
Operaforestilling og konsert
30. juni kl 19:00 / Trykkerihallen
Sorte engler
Tett på Leif Ove Andsnes og Crumbs magiske kvartett
1. juli kl 20:00 / Aurdal kirke
Informasjon
Utsolgt
Avslutningskonsert: Romanser
Her får du blant annet høre Leif Ove Andsnes, Alissa Margulis, Berit Cardas, Ida Klokk-Bryhn og Jakob Koranyi.
2. juli kl 17:00 / Trykkerihallen