Ida Klokk-Bryhn

Festivalutøver, bratsj
Foto: Bård Gundersen (DNK)

Bratsjisten Ida Bryhn er fra Oslo og fikk sin første musikkopplæring ved Barratt Due Musikkinstitutt. Fra høsten 2013 begynte Ida sitt engasjement som professor ved Royal College of Music i London samtidig som hun startet å undervise på Barratt Due. Ida fungerer som solobratsjist i Det Norske Kammerorkester og gjester også jevnlig Australian Chamber Orchestra og Amsterdam Sinfonietta. Ida er i tillegg kunstnerisk leder i Gloppen Musikkfest.

Ida har jobbet som solobratsjist i Philharmonia Orchestra i London under sjefsdirigent Esa Pekka Salonen. Med Philharmonia har hun turnert verden rundt og gjestet de fleste store konsertsaler i Europa og USA. Hun har gjestet en rekke festivaler i Norge og i utlandet. Bla. Verbier festival, Ravinia utenfor Chicago, IMS Prusia Cove, Risør kammermusikkfestival, Oslo kammermusikkfestival, Ultimafestivalen, Festspillene i Bergen, Hardanger og Elverum samt vinterfestspillene på Røros. Ida har også gjesteopptredener med the Razumovsky ensemble i London, Diamantensembelet i København og London Philharmonic‘s kammermusikkserie i Wigmore Hall. Som solobratsjist har hun gjestet Stockholmfilharmonien, Oslofilharmonien, London Philharmonic Orchestra, Camerata Nordica og Kringkastingsorkesteret i Oslo.

Hun har holdt mesterklasser ved Royal College of Music i London, Accademie Musicale de Morges i Sveits, Göteborgs universitet, Hanoi State Academy, sommerkurs på Voksenåsen og Valdres Sommersymfoni. Ida har vært solist med flere norske orkestre, bla Oslofilharmonien og KORK. Som fulbrightstipendiat har Ida studert ved New England Conservatory i Boston med Kim Kashkashian som lærer. Hun har mottatt støtte fra Wilhelmsens stiftelse og Norge- Amerikaforeningen. Ida Bryhn ble tildelt Shellprisen i 2008. Hun spiller på en bratsj laget av brødrene G&F Grancino fra ca 1665 lånt til henne fra Sparebankstiftelsen Dextra Musica.

Foto: Bård Gundersen (DNK)

Spiller på følgende konserter

Åpningskonsert: Forbudt kjærlighet
Det første møtet med festivalutøverne og 80 musikere i Ung Filharmoni
28. juni kl 18:00 / Valdreshallen
Sorte engler
Tett på Leif Ove Andsnes og Crumbs magiske kvartett
1. juli kl 20:00 / Aurdal kirke
Informasjon
Utsolgt
Åpen mesterklasse med Ida Klokk-Bryhn
Mulighet til å høre og observere når profesjonelle musikere gir mesterklasser til fremadstormende unge utøvere
2. juli kl 10:00 / Nord-Aurdal barneskole
Avslutningskonsert: Romanser
Her får du blant annet høre Leif Ove Andsnes, Alissa Margulis, Berit Cardas, Ida Klokk-Bryhn og Jakob Koranyi.
2. juli kl 17:00 / Trykkerihallen