Guro Thronæs-Sivertsen

Operakurs, sang
Guro Operakurs

Guro Thronæs-Sivertsen (f. 2003) er fra Porsgrunn. Hun har i mange år vært elev ved Porsgrunn kulturskole på blant annet fiolin og sang i fordypningsprogrammet. Etter Musikklinja ved Skien videregående skole og ett år som elev ved NMHs talentutviklingsprogram (TUP), startet hun høsten 2022 på en bachelor i utøvende klassisk sang ved Norges musikkhøgskole hos Ann-Helen Moen.

Hun har deltatt på mesterklasser med bl.a. Mona Julsrud, Ann-Helen Moen, Åshild Kyvik Bauge, Marianne Beate Kielland, Silvia Moi, Susanna Eken og Susan Bullock, og deltatt på Voksenåsen sommerakademi.

 

Guro har deltatt i ensembler og som solist på ulike konserter og forestillinger, bl.a. ved flere anledninger på Norsjø kammermusikkfest, som sangsolist med bl.a. Regionskorpset Øst, på Rutters Requiem i 2020, og Carmina Burana og Faurés Requiem i 2022. Våren 2023 er hun sopransolist på Pergolesis Stabat Mater. 

I 2020 vant hun under Midgardkonkurransen prisen for beste fremføring av komposisjonskonkurransens vinnerverk «Vokalise», og i 2021 vant hun sin klasse.

Våren 2023 mottar hun Drømmestipendet.