Artister 2023 Papillon-deltaker

Bjørg Pas

Papillondeltaker, fiolin
Bjørg

Bjørg er 18 år gammel og er i dag elev av Prf. Stephan Barratt Due. Hun får i tillegg undervisning av
Dr. Robin Wilson med jevne mellomrom. Hun har opptrådt som solist med orkestre som Oslo Filharmonien og Kringkastingsorkesteret, og var i 2022 finalist i TV-konkurransen «Virtuos».

Bjørg har vokst opp i Trysil/Elverum i en musikalsk familie. Hun begynte sin fiolinundervisning som med Ting zu Chen ved Barratt Due som 5-åring. Hun har vært en del av programmet Unge Talenter ved Barratt Due siden hun var 8 år.

I 2017 opptrådte Bjørg som solist med Ragnhild Hemsing under Hemsingfestivalen. Senere samme år var hun finalist i den internasjonale konkurransen Young Musicians i Estland. Her vant hun 1.pris, samt to priser for best fremførelse av et nyskrevet verk.

Bjørg har hatt undervisning av kjente lærere som Cyrus Beroukhim, Gregory Fulkerson og Dora Schwarzberg. I 2020 var hun for første gang solist med Oslo Filharmonien, i en konsertserie kalt Klangen for Klima. I april 2022 var hun også solist med Kringkastingsorkesteret, som finalist i den nasjonale TV konkurransen Virtuos. Her fremførte hun Korngolds fiolinkonsert.

Bjørg er en ivrig kammer- og orkestermusiker, og ikke minst komponist! Hun er fast fiolinist i Kvartett Sostenuto. Hun er også en komponist, og har komponert og fått fremført stykker av både kammergrupper og orkestre som Oslo Filharmonien. Hun er for øyeblikket fast komponist og solist for cello-ensemblet Absolutt Cello.

Bjørg har vært med i mange nasjonale og internasjonale konkurranser, hvor hun har vunnet flere 1.priser; blant annet ved Ungdommens Musikkmesterskap og The Cooper International Violin Competition i USA. Hun har mottatt stipender fra Peder Gullmoen og hustru Jenny’s legat for musiserende ungdom, Ånun Lund Rej Minnefond og privatstøtte av Aud Mørck. Hun er for øyeblikket låntaker av en G.B Guadagnini 1773 Il Torino fiolin, som hun låner fra ASAF’s samling. 

Spiller på følgende konserter

Musikernes favoritter i hotellbaren
Bli kjent med årets Papillon-musikere
28. juni kl 21:30 / Scandic Valdres
For fremtiden og ettertiden
Konsert og samtale om fremtidens musikere
29. juni kl 13:00 / Valdres folkemuseum - festsalen
Lunsjkonsert: De seks franske
Nydelig fransk musikk etterfulgt av en deilig lunsj
30. juni kl 12:00 / Noraker Gård
Informasjon
Utsolgt
Papillon i Briskebyen
Gratis utendørskonsert
1. juli kl 12:00 / Briskebyen
Uskyldig kjærlighet
Søt musikk i vakre omgivelser
2. juli kl 12:00 / Revling Gård