Artister 2023 Papillon-deltaker

Benjamin Lund Tomter

Papillondeltaker, cello
Benjamin

Benjamin Lund Tomter studerer for tiden med professor Torleif Thedeen ved Norges Musikkhøgskole. Før dette gikk han hos Audun Sandvik ved Musikkhøgskolens talentutviklingsprogram og på Barratt dues musikkinstitutt. Han har ved forskjellige anledninger spilt for noen av verdens fremste cellister som Christian Poltera, Alisa Weilerstein, Clemens Hagen, Jan Vogler, Natalie Klein og Miklos Perenyi. Han deltar også årlig på cellomasterclassen «Meisterschüler meister» under ledelse av Jan Vogler på Schloss Neuhardenberg.

Benjamin har mottatt flere førstepriser i ungdommens musikkmesterskap og kom til semifinalen i NRK´s konkurranse Virtuos i 2018.

Som solist med orkester har Benjamin opptrådt med begge Haydns cellokonserter og Schumanns cellokonsert med orkestre som 1B1, Vivaldiorkesteret, Foss kammerorkester og Oslo symfoniorkester i Norge, Italia og Hellas.

Benjamin er en dedikert kammermusiker og har deltatt på Moritzburg Festival Academy ved 3 anledninger under ledelse av blant andre Heinrich Schiff. Han har også vært en årlig deltaker av Fjord Classics sitt «ung» program. Benjamin har også ved flere anledninger hatt profesjonelle engasjementer med MIN ensemble i Nord-Norge.

 

Spiller på følgende konserter

Åpning av kunstutstilling
Møt årets festivalkunstner Ragnhild Nes
28. juni kl 16:00 / Festivalkontoret i Stasjonsbygningen
For fremtiden og ettertiden
Konsert og samtale om fremtidens musikere
29. juni kl 13:00 / Valdres folkemuseum - festsalen
Papillon i Briskebyen
Gratis utendørskonsert
1. juli kl 12:00 / Briskebyen
Uskyldig kjærlighet
Søt musikk i vakre omgivelser
2. juli kl 12:00 / Revling Gård