Artister 2023 Papillon-deltaker

Ami-Louise Johnsson

Papillondeltaker, bratsj
Amilouise 01

Svenske Ami-Louise Johnsson har fått varm omtale for sin musikalitet og gripende klang, og etablerer nå et solid omdømme som solist og kammermusiker. Som solist har hun spilt med blant annet det svenske Kringkastinsorkesteret og hun opptrer jevnlig på festivaler i Skandinavia og Europa. Som lidenskapelig kammermusiker har Ami-Louise samarbeidet med anerkjente utøvere som Priya Mitchell, Marianna Shirinyan, Alasdair Beatson med flere.

Ami-Louise ble nylig tildelt 2.pris og Dvorakstiftelsens pris for beste interpretasjon av O.Nebals "Romantic Piece" ved The 2021 Oskar Nedbal International Viola Competition. Samme året mottok hun juniorprisen fra det prestisjefylte Hattori Foundation. Ami var også mottaker av Kraus-stipendet, som tildeles en ung musiker med stort talent som representerer Stockholm i klassisk musikk-feltet. I oktober ble Ami-Louise invitert til å bli med i ensemblet LGT Young Soloist på en turné gjennom Sveits hvor hun fremførte Telemanns bratsjkonsert. I 2020 ble hun utvalgt til å delta i Talent Unlimited-programmet ved Guildhall School of Music. Ami-Louise er medlem i kammerorkestret O/modernt som ledes av Hugo Ticciati. Hun er også medlem av Fibonacci Strykekvartett.

Hun begynte studiene ved Guildhall i 2019 hvor hun studerer med David Takeno. Hun har deltatt i mesterklasser med Tatjana Masurenko, Nobuko Imai, Lawrence Power og Wenting Kang.

 

Spiller på følgende konserter

Åpning av kunstutstilling
Møt årets festivalkunstner Ragnhild Nes
28. juni kl 16:00 / Festivalkontoret i Stasjonsbygningen
For fremtiden og ettertiden
Konsert og samtale om fremtidens musikere
29. juni kl 13:00 / Valdres folkemuseum - festsalen
Papillon i Briskebyen
Gratis utendørskonsert
1. juli kl 12:00 / Briskebyen
Uskyldig kjærlighet
Søt musikk i vakre omgivelser
2. juli kl 12:00 / Revling Gård