Sandra Lied Haga

Festivalutøver, cello
Sandra Lied Haga

Sandra Lied Haga, født 1994, begynte å spille cello da hun var 3 år. 6 år gammel kom hun, som den yngste noensinne, inn på Talentskolen ved Barratt Dues Musikkinstitutt, hvor Tove Sinding-Larsen og Ole Eirik Ree har vært hennes lærere.

Fra hun var 15 har hun vært elev av Truls Mørk.

Hun har allerede vært solist med en rekke profesjonelle orkestre i Norge og Europa, og har vært invitert til prestisjefylte festivaler og konserter i USA og over hele Europa, bl a  Sommets Musicaux, Aspen Music Festival, Verbier Festival Academy, hvor hun ble bedt om å holde en egen konsert til minne om ofrene fra 22. juli, og Festspillene i Bergen, hvor hun i år er invitert til å spille kammermusikk med Leif Ove Andsnes.

Hun har ved mange anledninger spilt solo i radio og på tv, bl a er hun kjent for tv-publikum fra programmet «Mesterklasse» sammen med Truls Mørk.

I 2012 ble hun utnevnt til ambassadør for organisasjonen Playing For A Future.

Priser :

Sandra har vunnet en rekke 1. priser i nasjonale og internasjonale konkurranser, med høyest oppnåelige poengsum. Blant annet har hun seks ganger vunnet 1. pris i Ungdommens Musikkmesterskap og Sparre-Olsen-konkurransen.

Internasjonalt har hun vunnet hele fire 1. priser :

1. pris og Virtuos-prisen i ”Young Musician” i Tallinn i 2004.

1. pris i Heran International Cello Competition i Tsjekkia, hvor hun også, bare 11 år gammel, vant Æresprisen for hele konkurransen, samt Bahrenreiterprisen og Emcy- prisen.

1. pris i  Padova International Music Competition i 2013

Laureate og vinner av The International Chance Music Festival i Moskva, hvor finalen ble holdt i legendariske Great Hall Moscow Concervatory.

I 2010 ble hun tildelt Emcy Art for Music Prize.

Sandra spiller på en Michael Stürzenhofecker-cello, utlånt av Dextra Musica.