Pierre Xhonneux

Festivalutøver, klarinett
Pierre (1) (1)

Pierre Xhonneux kommer fra en musikerfamilie i en region i Belgia som er kjent for sin rike korpshistorie. Han studerte klarinett ved «Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie » i Namur og med Nicolas Baldeyrou ved konservatoriet i Paris. Pierre har også studert historiske klarinettinstrumenter ved konservatoriet i Gent. 

I 2009 vant han jobben som solo essklarinetist i Liège Royal Philharmonic Orchestra (Belgia) og i 2015 fikk han samme stilling i Oslo Filharmoniske orkester. Siden 2915 har han også undervist klarinett ved Barrat Due Musikkinstitutt i Oslo.

Han har vunnet flere internasjonale konkurranser med sitt klarinettspill; blant annet «Dexia Classics» og «Pacem in Terris».

I tillegg til sin stilling i OFO, er Xhonneux også aktiv som kammermusiker i blant andre Oslo Kammerakademi samt ulike andre ensembler i Norge og Belgia. Pierre liker å spille et bredt spekter av repertoar og  i ulike ensemblesammensetninger, og har i de senere årene blitt invitert til en rekke prestisjefylte konsertsteder og festivaler i Europa.

Spiller på følgende konserter

UTSOLGT
Skjebnesymfonien på brannstasjonen
- symboltung åpningskonsert av festivalens andre helg
23. juni kl 18:00 / Nord-Aurdal brannstasjon
Skjebnesymfonien på brannstasjonen
- symboltung åpningskonsert av festivalens andre helg
23. juni kl 20:00 / Nord-Aurdal brannstasjon
Artsmangfold
- musikk som har hentet inspirasjon fra dyrenes verden
24. juni kl 18:00 / Valdres folkehøgskole
Vi vandrer med freidig mot
- byvandring med musikalske innslag
26. juni kl 14:00 / Briskeby'n
Fyrlykter
- avslutningskonsert i Aurdal kirke
26. juni kl 19:30 / Aurdal kirke