Jennifer Stumm

Festivalutøver, bratsj
Jenniferstumm@Rodrigorosenthal1 1 2022 03 24 154430

Bratsjist Jennifer Stumm har en imponerende karriere som preges av hennes eventyrlyst og entusiasme. Hun spiller jevnlig på de største scenene som Carnegie Hall, Kennedy Center, Concertgebouw Amsterdam, Sala São Paulo og Wigmore Hall i London. Hennes solistkarriere ble lansert etter seire i tre større internasjonale konkurranser: William Primrose, Geneva og Concert Artists Guild (hvor hun var den første bratsjisten til å vinne førsteprisen), og hun fikk raskt et omdømme som en frontfigur for bratsjens uttrykksfulle muligheter.

Jennifer Stumm er grunnlegger og direktør i Ilumina, den São Paulo-baserte festivalen som har oppnådd status som en moderne modell for kreativitet og artistledet organisasjon. Ilumnia forener internasjonale solister med nye talenter fra Latin-Amerika. Jennifers teft for kuratering har fått stor oppmerksomhet, og Ilumnia-konserter inviterer lytterne inn i en dynamisk musikalsk verden med nyskaping og kulturell utveksling.

Hun er en lidenskapelig foredragsholder og skribent. Hennes TEDxtalk om bratsjen og velsignelsen ved å være annerledes, "Det uperfekte instrumentet" førte til solodebuten i Berlinfilharmonien.

Hennes debutalbum på Naxos inkluderte verker av komponist Alessandro Rolla og ble hyllet som "en absolutt fenomenal fremvisning av virtuos bratsjspill" (The New Recordings). Hun opptrer jevnlig på store festivaler som Verbier, Marlboro, Stavanger, Spoleto, Aldeburgh, Delft, IMS Prussia Cove og Spectrum Concerts Berlin. 

Jennifer ble født i Atlanta (USA) og hørte bratsj for første gang da hun var åtte år. Hun ble fascinert av instrumentets klang og begynte å spille i skolens orkester. Hun studerte med Karen Tuttle ved Curtis Institute of Music og Juilliard School, med Nobuko Imai i Amsterdam og fordypet seg i tillegg i sin interesse for politikk ved The University of Pennsylvania.