Jakob Koranyi

Kunstnerisk råd / cello
Jakob cello

Den svenske cellisten Jakob Koranyi har etablert seg på den klassiske musikkscenen om en av Europas mest interessante unge solister. Anerkjent for sin virtuositet og for variert og nyskapende programmering, har han turnert verden over som solist. Høydepunkter fra inkluderer konserter med Stockholm Royal Philharmonic Orchestra, Hong Kong Philharmonic Orchestra, New Zealand Symphony Orchestra og Arctic Philharmonic Orchestra med dirigenter som Sakari Oramo, Jean-Pascal Tortillier, David Atherton, Jaime Martin og Christian Lindberg.

I kammermusikksammenheng har han spilt med utøvere som Yura Lee, Simon Crawford-Phillips og Juho Pohjonen og har opptrådd med stjerner som Vilde Frang, Kim Kashkashian, Leonidas Kavakos, Misha Maisky, Martin Fröst, Lawrence Power og Denis Kozukhin. Han har også samarbeidet med kunstnere fra andre disipliner som for eksempel et langvarig samarbeid med danser Heather Ware. I 2016-17 sesongen premierte de et nytt verk sammen; Battle Abbey, som de turnerte i Nederland med. Han hadde også oppdrag med Helsinki Philharmonic, Orquesta Filarmonica de Bogota og Stockholm Royal Philharmonic Orchestra.

Andre samarbeid inkluderer oppdrag med Vasteras Sinfonietta, Gävle symfoniorkester og The Atteberg Concerto med Swedish Radio Symphony. Jakob spille jevnlig med The Chamber Music Society of Lincoln Center, og spiller på en Iosephi Gratiani cello bygget i 1756.