Eivind Ringstad

Festivalutøver, bratsj
Eivind Holtsmark Ringstad HI RES Photo 5444

Eivind Ringstad er det nyeste talentet som har sprunget ut fra en ny generasjon skandinaviske unge musikere.

I 2016 ble han valgt til å bli med i verdens mest prestisjefylte treningsprogram for unge viderekommende klassiske musikere: BBC’s New Generation Artists Scheme.

Tidligere har Eivind blitt tildelt Borletti-Buitoni stipendpris, og har også vært en del av Crescendo’s mentorprogram ledet av Leif Ove Andsnes, og initiert av Festspillene i Bergen, Oslo Filharmoniske Orkester og Barrat Due Musikkinstitutt.

I 2012 ble Eivind vinner av NRKs solistkonkurranse Virtuos som gjorde at han fikk presentere Norge i EBUs konkurranse for unge musikere i Wien samme år der han fikk 1. Pris.
Siden da har Eivind reist verden rundt og spilt i konserthus og festivaler. Årene etterpå har Eivind blitt tildelt Øivind Berghs Minnepris 2013, Carolineprisen 2013, Arve Tellefsens musikkpris 2013 og Statoilstipendet i 2014.

I Norden er Eivinds karriere stigende.
Sesongen 2016-2017 debuterte han som solist med Oslo Filharmoniske orkester og Det Norske Kammerorkester, Ulster Orchestra, BBC Philharmonic Orchestra og opptredener med BBC Concert Orchestra, BBC Symphony Orchestra of Wales og London Sinfonietta.

Eivind er en ettertraktet kammermusiker, og er blitt en kjent gjest på Norges blomstrende kammermusikkscene. Han har spilt under Festspillene i Bergen, Stavanger kammermusikkfestival, Oslo kammermusikkfestival og Rosendal kammermusikkfestival.
I 2018 er Eivind fokusmusiker under årets Midtåsenfestival i Sandefjord og vender tilbake til Stavanger kammermusikkfestival.

Eivind (b.1994) begynte å spille fiolin i en alder av 5 år men byttet til bratsj som hovedinstrument ni år senere. Eivind spiller på en bratsj laget av G. Guadagnini «ex-Vieuxtemps» viola fra 1768, vennlig utlånt fra Dextra Musica.

Spiller på følgende konserter

UTSOLGT
Skjebnesymfonien på brannstasjonen
- symboltung åpningskonsert av festivalens andre helg
23. juni kl 18:00 / Nord-Aurdal brannstasjon
Skjebnesymfonien på brannstasjonen
- symboltung åpningskonsert av festivalens andre helg
23. juni kl 20:00 / Nord-Aurdal brannstasjon
Grip dagen!
- samtale om bærekraftig musikkliv og lunsjkonsert
24. juni kl 13:00 / Valdres folkemuseum - festsalen
UTSOLGT
Kortreist!
- festkonsert på Nythun: kortreist mat & nordisk musikk
25. juni kl 18:30 / Nythun
Vi vandrer med freidig mot
- byvandring med musikalske innslag
26. juni kl 14:00 / Briskeby'n
Fyrlykter
- avslutningskonsert i Aurdal kirke
26. juni kl 19:30 / Aurdal kirke