Christian Ihle Hadland

Festivalutøver, klaver
Ihlehadland

Det siste tiåret har Christian Ihle Hadland etablert seg selv som en sann kunstner, hvis delikate og raffinerte pianospill har ført ham til de mest prestisjefylte scenene i verden.

Christian fikk internasjonal oppmerksomhet i 2011 da han begynte sitt toårige program ved BBC New Generation Artist. Som en NGA spilte han med alle BBCs symfoniorkestre fra London til Manchester og kringkastet konserter i London. Som en avslutning på programmet var Christian solist under BBC Proms der han spilte Beethovens andre pianokonsert med Oslofilharmonien og Vasily Petrenko. Konserten ble kringkastet live og Christian ble lovpriset for sin "utenomjordiske klang".

Christian debuterte med Kringkastingsorkesteret da han var 15 år og har siden da spilt med alle de største orkestrene i Skandinavia, inkludert det svenske radioorkesteret, de danske symfoniorkestrene, de filharmoniske orkestrene i Stockholm, Helsinki og Oslo med flere. I Storbritannia har han vært solist med Hallé Orchestra, Royal Scottish National Orchestra, Scottish Chamber Orchestra og Manchester Camerata. Christian debuterte i USA med Seattle Symphony Orchestra i 2013 og har i tillegg spilt med NDR Hannover Orchestra. Han opptrer jevnlig ved Wigmore Hall, hvor han ga sin første solokonsert i 2013 og er en hyppig gjest ved Risør Kammermusikkfestival. Han har også spilt ved BBC Proms kammermusikkserie hvor han samarbeidet med Signum-kvartetten. I 2015 var han på en treukers-turné i Australia med det australske kammerorkesteret og den amerikanske mezzosopranen Susan Graham. I 2006 spilte Christian med Renée Fleming ved Nobelprisutdelingen i Oslo.

Christian ble nominert til Spellemannprisen i 2014 for innspillingen av Mozarts pianokonserter med Oslofilharmonien. Hans innspilling av Holbergvariasjoner mottok Spellemannprisen i 2015. I 2015 ga han ut verker for cello og piano av Grieg og Granger med den danske cellisten Andreas Brantelid på BIS og ble umiddelbart utnevnt til Editors Choice i tidsskriftet Gramophone.

Christian Ihle Hadland har spilt med anerkjente dirigenter som blant andre Sir Andrew Davis, Herbert Blomstedt og Thomas Dausgaard.