Anna Gebert

Festivalutøver, fiolin
Gebert

Anna Gebert har en spennende karriere som kammermusiker, konsertmester og pedagog. Hun er erfaren i interpretasjon av musikk som spenner fra tidlig barokk til samtidsmusikk. Hun spiller på kammermusikkfestivaler verden rundt og er en etterspurt gjest i ledende europeiske orkestre. 

Hennes fiolinutdanning startet med hennes mor Grazyna Zeranska og læreren Zoria Chikmurzaeva, så vel som Zinaida Gilels, Igor Bezrodny og Magdalena Rezler. Hun studerte senere med Ana Chumachenco i München og ved Indiana University med Miriam Fried og barokkfiolin med Stanley Ritchie. Etter å ha fullført utdannelsen ved Karajan Academy ved Berlinfilharmonien og et år som fiolinist i orkesteret, ble hun utnevnt til konsertmester Cologne Gürzenich Orchestra i 2007 og konsertmester i Trondheim Symfoniorkester i 2011, en stilling hun hadde frem til 2019 ved siden en undervisningsstilling ved NTNU.

Siden 2020 har Anna vært fiolinprofessor ved Zurich University of Arts og professor i kammermusikk ved Musik Akademie Basel, og gir mesterklasser og nettundervisning verden over.