Alessandro Caprotti

Festivalutøver, fagott
Alessandro

Alessandro Caprotti har vært solofagottist i Kringkastingsorkesteret siden 2009.

Han studerte på Konservatoriet i Milano hos Oscar Meana og deretter på Conservatoire National Supérieur de Musique i Lyon hos Carlo Colombo.

Han har samarbeidet med en rekke europeiske orkestre som Orchestre des Pays de Savoie, Orchestre de l’Opéra de Lyon, Orchestre National de Lyon, Latvian National Symphony Orchestra, Opéra de Rouen Haute-Normandie, City of Birmingham Symphony Orchestra, Den Norske Operaen og Ballett, Det Norske Kammerorkester, Trondheim Symfoniorkester og Det Norske Blåseensemblet.

Kammermusikk har alltid vært en viktig del av hans virksomhet. Han er fastmedlem av Oslo Kammerakademi. Med dette ensemblet deltok han i fire CD-innspillinger for LAWO og spilte konserter i Norge og i utlandet, blant annet ved Summerwinds Festival i Münsterland (Tyskland). Oslo Kammerakademi har også arrangert sin egen kammermusikkfestival «Ski Hagefestival» siden 2019.

Alessandro Caprotti spiller jevnlig i Kringkastingsorkestrets egen kammermusikkserie og har blitt invitert til noen av de viktigste kammermusikkfestivaler i Norge: Risør Kammermusikkfest, Oslo Kammermusikkfestival, Sunnmøre Kammermusikkfestival, Gloppen Musikkfest, Valdres Sommersymfoni, Stavanger Kammermusikkfestival.

Han er også veldig aktiv som pedagog. Han er førsteamanuensis ved Norge Musikkhøgskole og underviser ved Barratt Due Musikkinstitutt. Han har gitt mesterklasser ved Sibelius Akademi (Helsinki), Haute École de Musique i Lausanne (Sveits), Statskonservatoriet i Tbilisi (Georgia) og Musikkhøgskole i Baku (Aserbaidsjan).