Papillonprosjektet

Collage for hjemmeside

 

Papillonprosjektet - på veien fra talent til musiker! 

Papillonprosjektet har vært gjennomført med stor suksess i tre år og vil bli videreført i 2020. Valdres sommersymfoni ønsker med Papillonprosjektet å ta ansvar for å gi utvalgte unge talenter innen klassisk musikk en arena med mer oppfølging og muligheter utover de programmene de i dag er en del av. Papillondeltakerne vil i nært samarbeid med kunstneriske ledere for festivalen, Guro Kleven Hagen og Marianna Shirinyan, og kunstnerisk leder for kursene, Alf Richard Kraggerud, være med å skape sitt eget program. Valdres sommersymfoni ønsker å tilrettelegge programmet slik at det blir optimalt for deltakerne. Alt fra festival-repertoar til lærer-ønsker blir lagt i tett samarbeid mellom Papillon-deltakerne og festivalens og kursets ledelse. Papillon ønsker å være et kjærkomment tillegg for de lengst komne klassiske musikktalentene i alderen 17-22 år, og er åpent for søkere på stryk, klaver, blås, slagverk og harpe.

Papillonprosjektets visjon er å gjøre unge musikere bedre rustet til senere å møte et tøft profesjonelt marked. Papillondeltakerne får opptre på konsertarenaer, delta på mesterklasser og i Valdres egen Beethovenorkester, få tett oppfølging av dyktige pedagoger og spille med fremragende artister under festivalen. Vi legger også opp til foredrag og samtaler med profesjonelle musikere, managere og konsertarrangører. Prosjektets målsetting er å legge til rette for at deltakerne får ytterligere oppfølging utfra hvert enkelt sitt nivå og ønsker.

De utvalgte musikerne vil få oppgaver under Valdres sommersymfoni i perioden 19.-29. juni 2020. Her vil de få både muligheter og roller tilpasset den enkelte - både under kursene og festivalen, slik tidligere deltakere har fått erfare.

Søk Papillon her

 

Les mer om Papillondeltakerne 2018-2019 her.

 

Papillonfoto

 

 

Papillon er fransk for sommerfugl, noe som symboliserer prosjektets mål, at nye sommerfugler kommer ut av sine pupper

Valdres -Sommersymfoni Logo1