Papillonprosjektet

Valdres _2020_0626_35

 

Papillonprosjektet - på veien fra talent til musiker! 

NÅ LYSER VI UT NYE PLASSER! SØK HER!

Papillonprosjektet har vært gjennomført med stor suksess i tre år og vil bli videreført i 2021. Valdres sommersymfoni ønsker med Papillonprosjektet å ta ansvar for å gi utvalgte unge talenter innen klassisk musikk en arena med mer oppfølging og muligheter utover de programmene de i dag er en del av. Papillondeltakerne vil i nært samarbeid med kunstneriske ledere for festivalen, Guro Kleven Hagen og Marianna Shirinyan, og kunstnerisk leder for kursene, Alf Richard Kraggerud, være med å skape sitt eget program. Valdres sommersymfoni ønsker å tilrettelegge programmet slik at det blir optimalt for deltakerne. Alt fra festival-repertoar til lærer-ønsker blir lagt i tett samarbeid mellom Papillon-deltakerne og festivalens og kursets ledelse. Papillon ønsker å være et kjærkomment tillegg for de lengst komne klassiske musikktalentene i alderen 17-22 år, og er åpent for søkere på stryk, klaver, blås, slagverk og harpe.

Papillonprosjektets visjon er å gjøre unge musikere bedre rustet til senere å møte et tøft profesjonelt marked. Papillondeltakerne får opptre på konsertarenaer, delta på mesterklasser og i Valdres eget Griegorkester, få tett oppfølging av dyktige pedagoger og spille med fremragende artister under festivalen. Vi legger også opp til foredrag og samtaler med profesjonelle musikere, managere og konsertarrangører. Prosjektets målsetting er å legge til rette for at deltakerne får ytterligere oppfølging utfra hver enkelt sitt nivå og ønsker.

De utvalgte musikerne vil få oppgaver under Valdres sommersymfoni i perioden 25.juni-05.juli 2021. Her vil de få både muligheter og roller tilpasset den enkelte - både under kursene og festivalen, slik tidligere deltakere har fått erfare.

Les mer om Papillondeltakerne her.

 

Valdres _2020_0626_33

Papillonfoto

 (Alle foto: Valdres sommersymfoni/Tom Henning Bratlie)

 

Papillon er fransk for sommerfugl, noe som symboliserer prosjektets mål, at nye sommerfugler kommer ut av sine pupper

Valdres -Sommersymfoni Logo1