Soon-Mi Chung Barratt-Due

Bratsj // 2. periode
Soon Mi Chung Barratt Due

Etter hennes ekstraordinære fiolindebut i 1982 har Chung turnert omfattende, inkludert solistopptredener med alle de norske symfoniorkestrene, konserter på Bergen International Festival og en rekke kammermusikkfestivaler som Oslo, Stavanger og Kristiansand. I tillegg til å opptre på konserter i Norge, har hun turnert i de fleste sentrale europeiske land, samt i Asia, Sør-Amerika og USA.

Flere sentrale norske komponister har dedikert sine verk til henne, som for eksempel Arne Nordheim, Ketil Hvoslef og Olav Anton Thommessen. Sistnevnte skrev sin bratsjkonsert for henne, som hadde premiere med Oslo Filharmoniske Orkester i forbindelse med orkesterets 75-årsjubileum i 1995.

Hun har et kjent samarbeid med fiolinisten Stephan Barratt-Due. Sammen har de spilt inn flere CD-er, og de har hatt jevnlige opptredener både på norsk nasjonal-TV og radio. Sammen mottok de Oslo bys kulturpris i 1998, den prestisjetunge Lindeman-prisen i 2007, Anders Jahres kulturpris i 2010, og Kulturrådets ærespris i 2012.