Susanne Engelmann

Cello // 1.periode
Susanneengelman2

Susanne Engelmann er en ettertraktet cellist og pedagog, bosatt i Valdres. Hun underviser ved flere kulturskoler i dalføret og kombinerer dette med rektorstillingen ved Nord-Aurdal kulturskole. 

Susanne er oppvokst i Ansbach/ Tyskland, men siden hun har slekt i Danmark og Norge, valgte hun å studere her. Hun tok bachelor i utøvende cello ved Norges musikkhøgskole, master og solistdiplom ved Det jyske Musikkonservatorium og praktisk pedagogisk utdanning ved Musikhögskolan Ingesund. Hun studerte hos Bjørg Lewis, Aage Kvalbein, Henrik Brendstrup og Lars-Inge Bjärlestam. Hun har deltatt på masterclass med bl.a. Frans Helmerson, Torleif Thedéen og Valter Despalj. 

Susanne er en aktiv kammermusiker og freelansmusiker. Hun spiller med Orkester Innlandet og RingsakerOperaen, i tillegg til å være med på lokale produksjoner som friluftspel, kirkejubileum, og i band på rockefestivaler.

Mest kjent er hun nok for det fruktbare cellomiljøet i Valdres, som hun har fått til å blomstre. Hun er dirigent i Valdresstrykerne og det regionale ungdomsorkesteret Landstrykerne og har undervist ved Valdres sommersymfoni i en lang årrekke.