Sigyn Fossnes

Fiolin // begge perioder
Sigyn Fossnes
Fiolinist Sigyn Fossnes er førsteamanuensis på Barratt Due Musikkinstitutt hvor hun underviser på Unge Talenter, er dirigent for Barratt Dues Juniorensemble og underviser i fiolindidaktikk. Hennes ideer om å utvikle instrumentalt og musikalsk mangfold har skapt grobunn for spilleglede, kreativitet og nysgjerrighet. Hun har i en årrekke vært lærer ved Valdres Sommersymfoni, og fra 2011 har hun vært Resident Musician på Musicfest i Wales. Hun er etterspurt som foredragsholder og holder jevnlig mesterklasser i Norden, Portugal, Hanoi, Brasil og årlig på Chetham School of Music i Manchester. 
Sigyn Fossnes er utdannet fiolinist fra Norges musikkhøgskole og Guildhall School of Music, London. Fossnes første solo-cd med pianisten Einar Henning Smebye ble lansert under ULTIMA 2005, og hun mottok på bakgrunn av dette prisen som Årets utøver 2005 av Norsk Komponistforening. Hun ble også nominert til Spellemannprisen 2005 for denne cd-en, som fikk særlige gode kritikker, og hun har også lansert cd-en bl. a. i Paris, London og Roma. Sammen med pianisten Else Olsen S. lanserte hun sin CD: LOTTO SEL på Festspillene i Bergen 2010.
Sigyn Fossnes var ansatt i Stavanger symfoniorkester 1994-97, og har de senere år vært en aktiv kammermusiker i en rekke ensembler; blant annet Ensemble Ernst og Ametri strykekvartett, som ble nominert til Spellemannprisen i 2002.