Julie Yuqing Ye

Lærer // Nasjonalt klavertiltak 2.periode
Julie Blue Dress 3

Julie Yuqing Ye er utøvende pianist og klaverpedagog fra Oslo. Som solist og kammermusiker har hun holdt konserter i blant annet Den Norske Opera og Ballet, Oslo Konserthus, Edvard Grieg Museum på Troldhaugen, Wigmore Hall og Milton Court Concert Hall i London. Hun kombinerer frilansoppdrag med privatelever og stilling som høyskolelektor på Musikk på Majorstua, Barratt Due.

Julie ferdigstilte Diplomstudiet på Norges Musikkhøgskole i 2018, etter å ha tatt master- og bachelorutdanning ved Guildhall School of Music and Drama i London.

Blant orkestrene hun har vært solist med er Oslo Symfoniorkester, Bærum Symfoniorkester og Asker Symfoniorkester. Under NRK's Grieg: Minutt for minutt i 2018 deltok hun med Griegs op. 17 nr. 1-5, og var også å se i NRKs Meisterklasse i 2012 med Leif Ove Andsnes. Noen av festivalene hun har deltatt i er Valdres Sommersymfoni, Oslo kammermusikkfestival, Oxford Philomusica Piano Festival, Beijing International Music Festival and Academy, International Summer Academy Mozarteum, Hardanger Musikkfest og Trondheim Kammermusikkfestival.