Victoria Johnson

Fiolin // 1. periode
Victoria Johnson

Victoria Johnson, fiolin, elektrisk fiolin, live- elektronikk arbeider med improvisasjon, musikkteknologi og tverrfaglighet i sitt musikalske arbeid. Hun studerte fiolin i Oslo, Wien og London, og debuterte i Oslo med stykker fra både standardrepertoaret for fiolin og musikk fra det 20.århundre. Hun har opptrådt som solist med en rekke forskjellige orkestre, og har også deltatt ved internasjonale kammermusikkfestivaler. Hun har vært gruppeleder i orkesteret i Den Norske Opera, og sluttet for å konsentrere seg om egne prosjekter.

Siden 1995 har hun hovedsaklig konsentrert seg om samtidsmusikk. Victoria har vært en aktiv kammermusiker i strykerduoen Kyberia og Ametri strykekvartett. Disse ensemblene har to spellemannsnominerte CD- innspillinger bak seg. Fra 1999 har Victoria arbeidet med tverrfaglige prosjekter, i samarbeid med bl.a. komponister, forskere, videokunstnere og klesdesignere.

Hovedprosjektet de siste årene har vært Elektrisk fiolin i det digitale rom. Victoria har bestilt og fremført 12 verk for solo elektrisk fiolin og elektronikk, og en del av verkene hadde sin premiere ved Autunnale-festivalen i Bergen i september 2003. Hun har siden den tid fortsatt å utvikle repertoar for instrumentet i samarbeid med norske og utenlandske komponister. Solovirksomheten har inkludert konserter ved Ultimafestivalen, Soundwavesfestivalen i Brighton, Brasswind i Bergen, Tou Scene, Nordiske musikkdager i Reykjavik og Borealisfestivalen.

I oktober 2007 startet hun i en treårig stipendiatstilling ved Norges musikkhøgskole gjennom Stipendprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid avsluttet med disputas i juni 2012. Hun samarbeider med komponisten og laptop musikeren Diemo Schwarz og slapp i juni 2012 sin første solo-CD. Hun underviser også i fiolin ved Barrat Dues Musikkinstitutt og holder workshops og presentasjoner.

http://victoriajohnson.no/