Povilas Syrrist-Gelgota

Bratsj // 2. periode
Povilas Syrrist Gelgota

Povilas Syrrist-Gelgota (1976) er en bratsjist med 20 års erfaring fra Oslo-Filharmonien. 
Han er tidligere Kunstnerisk leder for Asker Kammermusikkfestival, medarrangør for Nansen Norsk musikk festival i Kharkiv Ukraine) og han er en svært aktiv solist og kammermusiker. 

Povilas er en veldig allsidig artist som kombinerer bratsj og stemme i sine klassisk/folk/ny musikk programmer.
Han ble tildelt en medalje fra Den Litauiske Ambassaden i Norge for hans innsats i å bygge kulturelle broer mellom Litauen og Norge.

Povilas jobber tett med flere komponister fra Tyrkia, Norge og Litauen, og spiller stadig urfremføringer. Rundt 50 nye verk har blitt komponert spesielt til ham, og en del av de er for den syngende bratsjisten.

Povilas reiser rundt med solo turneer, leder flere kammermusikk grupper, synger( bl.annet litauiske folkesanger), komponerer,  organiserer konserter og elsker å undervise!
Han begynte å undervise på Utena (i Litauen) kommunale musikkskole da han var 17 år gammel.

I dag er Povilas fast ansatt i Asker kommunale kulturskole med kvalifikasjon “Lektor med opprykk”. Der underviser han bratsj,fiolin, stryke ensemblet og kammermusikk elever i et Fordypnings program. Han har ved flere anledninger jobbet som vikar på Foss videregående skole  ( fiolin, bratsj, kammermusikk, kammerorkester ) og har vært instruktør  i orkester prosjekter ved Norges Musikkhøgskoles orkester, Oslo Symfoniorkester, 
Barratt Due/NMH prosjekt orkester, NUSO, Nordstrand skoleorkester, Asker Musica Sinfonietta og Ålesund Orkesterskole.

Povilas var jury medlem i DNB’s solist konkurranse i Ålesund og jury leder i Den Nasjonale Solist og Kammermusikk konkurransen i Litauen «Naujieji atradimai»

Povilas har studert ved:
Vilnius (Lithuanian Academy of Music and Theatre)
Paris (Conservatoire National Superior de Musique et de Danse)
London (Guildhall School of Music and Drama)                        
Oslo (Norges Musikkhøgskole)