Beatrice Siegrist Bjørnsen

Bratsj // begge perioder
Beatrice Bjørnsen

Beatrice er til daglig ansatt som bratsjist i Stavanger Symfoniorkester, her har hun hatt fast stilling siden januar 1995. Gjennom jobben i SSO har hun, foruten å spille symfonikonserter, medvirket i flere kammermusikkproduksjoner, og bl.a. spilt strykekvartett med Fabio Biondi.

Beatrice er også en meget dedikert pedagog, og underviser både i bratsj, fiolin og strykeorkester med stor entusiasme. Hun er og har vært ansatt ved flere MDD linjer, kulturskoler og ved Barratt Due Musikkinstitutt. Fra 2012 er hun koordinator ved Barratt Due musikkinstitutt Unge Talenter. Talentutvikling og tilrettelegging for den enkelte elev på alle nivåer,  engasjerer henne sterkt. Hun har flere tidligere elever som i dag studerer ved NMH og Barratt Due Musikkinstitutt. Bl.a. innehar en av hennes tidligere elever en av de ledende stillingene på bratsj i Den Norske Operas Orkester.

Beatrice har sin utdannelse fra Barratt Due Musikkinstitutt, der Soon Mi Chung var hennes hovedlærer. Hun har også deltatt på flere mesterklasser i inn- og utland, med bl.a. Nobuko Imai og Andrew Manze.

Beatrice spiller jevnlig med tidlig musikkensembler som Barokksolistene og Norsk Barokk Orkester.

Beatrice har undervist ved Valdres Sommersymfoni siden 2006 og var med og starte opp Kristiansand Sommersymfoni i 2011. I 2012 var hun en av de kunstneriske lederne for denne.

Fra 2012 har hun vært kursleder for Valdres Sommersymfoni, og sitter i år i sommersymfoniens faglige råd for kursene