Henninge Landaas

Festivalutøver, bratsj
Henninge Baatnes Landaas 0

Henninge Landaas har sin musikalske bakgrunn fra Trondheim Kommunale Musikkskole på 1970/80 tallet, og fortsatte sine studier med Bjarne Fiskum i Trondheim og Magnus Ericsson ved Norges Musikkhøgskole i Oslo.

Henninge Landaas var alt. solobratsjist i Oslo Filharmonien i 18 år, og var også en del av den internasjonalt anerkjente Vertavokvartetten i en årrekke, med turneer i konsertsaler over hele verden. Kritikerroste CD-innspillinger inkluderer verk av blant andre Carl Nielsen, Brahms, Bartok, Grieg og Debussy. Med Vertavokvartetten mottok Landaas Kritikerprisen, Spellemannprisen, og den høythengende Diapason d`Or i Frankrike.

Landaas er en av grunnleggerne av SSens Trio, som i 2024 feirer sitt 10-års jubileum. Med dem turnerer hun nå jevnlig og gjør CD-innspillinger for LAWO Classics. Innspillingene har mottatt svært gode omtaler i bl.a. Classica (Frankrike), Fanfare Magazine og Pizzicato Magazine. De ble i 2020 nominert til den høythengende Opus Klassik Award i Tyskland.

Hun har også gitt ut en rekke CD-er på LAWO Classics med solo og duo repertoar, bland annet Brahms` Sonatas for Viola and Piano med Tim Horton, Mozart/Brustad/Passacaglia med Elise Båtnes, og The Golden Hindemith med bl.a. Bjørg Lewis og Vegard Landaas.

Henninge Landaas spiller på en J.B.Guadagnini bratsj, utlånt av Dextra Musica.

Spiller på følgende konserter

Nachspiel med filmkveld
21. juni kl 21:30 / Scandic Valdres
Smakebiter
22. juni kl 12:00 / Briskebyen
Mennesket og naturen
23. juni kl 15:00 / Revling Gård
Avslutningskonsert: Voyage
25. juni kl 19:00 / Aurdal kirke