Laura Vadjon

Fiolin // 1. periode - Valdres internasjonale barokkurs
Laura

Fiolinisten Laura Vadjon er den aller første kroatiske barokkfiolinisten, en av de som startet nye stilretninger og det fremste navnet innen tidlig musikk i Kroatia.

Hun er direktør og konsertmester for Croatian Baroque Ensemble, et suksesfult periodeensemble som ble grunnlagt i 1999, og som har produsert utallige kroatiske premierer av verk komponert av for lengst glemte komponister, samt mestere fra barokk- og klassiske perioder. Hun samarbeider med noen av de største navnene innen verdens barokkmusikk og har opptrådt med ulike ensembler både nasjonalt og internasjonalt (The Zagreb Soloists, L'arte del mondo, London Handel Players, Florilegium, Le Concert Spirituel, Balcan Baroque Band, Helsinki Baroque...).

Laura er fast medlem av London Handel Orchestra, Orquestra Barocca Casa da Musica og Helsinki Baroque Orchestra og opptrer jevnlig i prestisjefylte konsertsaler og kirker i Storbritannia, spesielt under London Handel Festival hver vår. Hun turnerer også med disse ensemblet i Helsinki, Porto, Lisboa og andre steder.

Som solist og kammermusiker har hun deltatt i utallige konserter og innspillingsprosjekter og er spesielt anerkjent som tolk av tidlig italiensk barokkmusikk samt verk av Handel og Mozart. Hun har en meget gjenkjennelig og karakteristisk tone, stil og tolkningsdyktighet og er kjent for sine fremføringer basert på bred kunnskap om barokkmusikkens dramatiske og følelsesmessige karakter.

Laura Vadjon spiller på en gammel fiolin bygget av den berømte italienske strenginstrumentbyggeren Giovanni Battista Guadagnini i 1751. Hun har mottatt University Rector og Dean Awards, University Teachers and Scientists Association Award, Milka Trnina og Porin Awards, samt en rekke andre profesjonelle anerkjennelser i Kroatia, og har opptrådt i omtrent tjue europeiske land, Russland, Japan og Sør-Amerika.

Hun har vært professor ved Musikkakademiet i Zagreb siden 1995, hvor hun underviser i kammermusikk fra 17. og 18. århundre med vekt på historisk og stilistisk informert tolkning av tidlig musikk. Laura er også direktør for det vellykkede og unike Korkyra Baroque Festival, som presenterer verdens ledende ensembler og solister spesialisert innen barokk- og klassisk musikk på historiske instrumenter til øya Korčula og Pelješac-halvøya. Hun fremmer den originale lyden av tidlig musikk og inspirerer medarbeidere, studenter og publikum med sin entusiasme.

[Nettside: www.hrba.hr]