Kristoffer Dolatko

Fiolin // 1. periode
Kristoffer Dolatko

Kristoffer Dolatko er en av de ledende fiolinlærerne i Danmark. Han ble utdannet ved Feliks Nowowiejski School of Music i Gdańsk (Polen), der han studerte under veiledning av professor Krystyna Jurecka. Han fortsatte studiene ved Stanisław Moniuszko Academy of Music i Gdańsk i klassen til professor Henryk Keszkowski. I 1990 flyttet han fra sitt hjemland Polen til Danmark, der han begynte å undervise i Nord-Jylland og spilte i Aalborg Symfoniorkester.

Som følge av hans fremragende undervisning ble Kristoffer Dolatko invitert til å sitte i juryen for Jacob Gade Youth Violin Competition i Vejle. I 2002 begynte han å undervise ved Aarhus Musikskole - en av de beste musikkskolene i Danmark. I mange år har han hatt et nært samarbeid med Alf Richard Kraggerud. I 2008 ble han utnevnt til stillingen som fiolinlærer ved den kjente og prestisjetunge Chetham's School of Music i Manchester, der han for tiden jobber med noen av de mest talentfulle unge fra Storbritannia og utlandet. I 2012 aksepterte han en undervisningsstilling ved Royal Academy of Music i Aarhus og fortsetter å undervise både der og ved Aarhus Musikskole. Hans elever har blitt tildelt mange priser i regionale, nasjonale (danske) og internasjonale konkurranser.

Kristoffer Dolatko utforsker kontinuerlig og søker nye metoder for undervisning, øving og utvikling av talentfulle unge musikere på best mulig måte. Han blir ofte invitert til å holde mesterklasser i Danmark, Norge og England.