"Valdrespublikummet er ikke nybegynnere, det er helt tydelig!"

tirsdag 29. juni 2021
0627 Konsert Ulnes _08 (1)

Mezzosopranen Marianne Beate Kielland gjester Valdres Sommersymfoni for første gang i år. Hun har allerede lagt sin elsk på både høyfjellet, fjordene, konsertsalene og Valdrespublikummet.

-          Publikummet i Valdres er veldig lyttende. De er ikke nybegynnere, det er helt tydelig. Jeg føler det er et publikum som er kvalifiserte og interesserte, sier Marianne Beate Kielland.

Håper å formidle både musikk og innhold

I løpet av dagene på festivalen har Kielland opplevd Valdres både fra konsertscenen og fra høyfjellet.

-          Naturen her er perfekt for mitt lynne, med de vakre fjordene og gårdene langs veiene. Kjører du bare litt opp, er du på snøfjellene og kan gå på en topp der. Det er helt fantastisk. Det gir en tilfredshet som jeg håper speiler seg i det jeg gjør, sier hun.

Kielland håper publikum sitter igjen med følelsen av å ha blitt gitt noe etter konsertene hennes, og at de forstår hva det er hun synger om.

-          Jeg leverer ut oversettelser av tekstene under konsertene, sånn at publikum kan følge med på teksten på norsk. Det er viktig for meg at det ikke bare oppleves som fin musikk, men også som et innhold.

 

En kvinnes kjærlighetshistorie skrevet av en mann

Kielland har allerede fremført musikk av Mozart og Olav Kielland under Valdres Sommersymfoni. Sistnevnte er hun for øvrig i slekt med, langt ute. Det siste hun skal fremføre under festivalen er Frauenliebe und –leben av Schumann, som er en av kjernesyklusene for kvinnestemmen fra den romantiske tiden. Musikken handler om en kvinnes liv fra hun blir forelsket i en mann, til hun gifter seg og får barn med han, og til han til slutt dør.

-          Det som er morsomt med denne, er at det er en kvinnes kjærlighetshistorie skrevet av en mann. Det er interessant at det går an. Den sier noe om hvordan mannen på 1800- tallet forestilte seg at kvinnen har det, sier Kielland.

Tekst: Johanne Aurora Løvli Hidle

Foto: Tom Henning Bratlie 

 

0627 Konsert Ulnes _07