Festivalprogram 2021 lansert!

onsdag 07. april 2021
Marianna Shirinyan Og Guro Kleven Hagen C Balazs Borocz

Se årets festivalprogram, musikere, billettinformasjon og les en hilsen fra de kunstneriske lederne.

Se hele festivalprogrammet her!

Se årets festivalartister her

Se kortprogram - Festivalhelg 1 

Se kortprogram - Festivalhelg 2 

Les mer om billettsalg her


Hilsen fra kunstnerisk leder

FESTIVALTEMA: LYS!

Vi går mot lysere tider, og gleder oss til nok en spesiell utgave av Valdres sommersymfoni! I fjor måtte vi snu om på programmet på kort tid, og festivalen ble redusert til én helg uten internasjonale gjester. For å kunne by på en lengre festival i år, men samtidig ivareta smittevernhensyn og redusere antall musikere i kohortene, har vi derfor i år videreført helge-festival-tanken, men utvidet festivalen til to helger. De to helgene vil by på to ulike lag musikere og to vidt forskjellige, spennende program. Vi hadde lenge håpet å kunne ønske de internasjonalt bosatte musikerne, som måtte kanselleres i fjor, velkommen i år. Men da usikkerheten fortsatt var stor vedrørende karantene- og innreiseregler ved siste planleggings-”deadline”, måtte programmet – spesielt til festivalens andre helg – nok et år legges om på kort tid. Men: når man får musikere som Christian Ihle Hadland, Marianne Beate Kielland, Marina Kan Selvik og Ola Kvernberg til å steppe inn, kan man ikke akkurat klage!

Nytt av året er at vi har innledet samarbeid med festivalkomponister. På Valdres folkemuseum 19. juni får dere møte den unge komponisten Peder Barratt-Due, nyutdannet fra USA. Han har blant annet komponert en sekstett inspirert av Beethovens 9.symfoni og av klimaendringene – og hva som samler oss og splitter oss som mennesker. Verket ble bestilt i samarbeid med Norsjø kammermusikkfest og Kulturelt Initiativ, og vi gleder oss til å ”urfremføre” dette verket for andre gang etter suksessen i Skien i april! Til festivalens andre helg skulle den verdensberømte komponisten Peteris Vasks tatt turen til Valdres, men i påvente av hans og de andre internasjonale artistenes tilstedeværelse under festivalen, åpner vi likevel festkonserten på Nythun med Vasks nydelige ”Music for a Summer Evening”.

Det er både med tanke på de to festivalkomponistene og med tanke på situasjonen vi nå befinner oss i, at vi har valgt oss festivaltemaet  ”Lys”. Dette blir en festival fylt med lys og glede, og vi markerer at vi forhåpentligvis har beveget oss inn i ”begynnelsen på slutten” av pandemien. Jeg ønsker deg en god og trygg festivalopplevelse!

 Guro

 

 

Informasjon angående billettsalg:

Vi har i planleggingen av festivalen tatt utgangspunkt i reglene fra sommeren 2020. Det vil si at vi har tatt høyde for god avstand blant publikum og en begrenset kapasitet på konsertstedene. Enkelte av konsertene vil også kunne spilles to ganger dersom konsertene blir fyllt opp og dersom det ikke lempes på avstandskravet i publikum. 

Trygt billettkjøp
Det eneste vi tør si med sikkerhet i disse dager er at det vil komme endringer. Det skal være trygt å gå på konsert hos oss, men også å kjøpe billetter. Avlyses arrangementer på grunn av pandemien refunderer vi derfor billettene.

Billetter for venneforeningens medlemmer i salg nå.
Ordinært billettsalg åpner 11. april.

Hjertelig velkommen til Valdres!