Festivalen er i gang! Les intervju med Yngve Søberg om gårsdagens konsert!

lørdag 19. juni 2021
0618 Valdres _64

(Foto: Tom Henning Bratlie)

                      "En øvelse for følelsene"

Slik beskriver baryton Yngve Søberg musikken fremført under gårsdagens konsert i Ulnes kirke.

 

0618 Valdres _61

 

Det barytonen Ynge Søberg håper publikum sitter igjen med etter konserten han skal gjøre i Ulnes kirke under Valdres Sommersymfoni, er en god tomhet. Og et veldig påfyll. Musikken han fremfører er Winterreise av Franz Schubert, sammen med pianisten Christian Ihle Hadland. 

 

-          Det er en bitterhet og sårhet i musikken som er så virkelig og reell at jeg tror det er noe alle kan kjenne seg igjen, sier Søberg, før konserten.

 

Musikk om ulykkelig kjærlighet

Søberg beskriver Winterreise med at det er historien om en mann som enten har blitt avvist av sin livs kjærlighet, eller så har han vært sammen med henne i sitt eget sinn, og fått avvisninger. Uansett handler det om en kjærlighetshistorie som ikke ble noe av.

"Jeg håper publikum får oppleve noen følelser som de kjenner seg igjen i, eller som de får nytt innputt av. Musikken er en øvelse for følelsene", sier han. 

 

Fint vær og «postkort»

I år er første gang Søberg er på Valdres Sommersymfoni. Han trives godt.

"Det er veldig fint å være her. Godt organisert, proft opplegg og strålende musikere på toppnivå", sier han.

Han har også lagt sin elsk på Fagernes.

-  Hallo? Det er jo fint vær og «postkort»!

 

Gleder seg til å glede seg over de tingene som vi før tok for gitt

Det siste året beskriver Søberg med at han har hatt det veldig bra. Rett og slett, kjempebra.

"Jeg er veldig privilegert med fast stilling på Operaen. Selv om det har vært mange avlyste forestillinger, har jeg fått lov til å øve med pianisten min hver dag", sier han.

Det han gleder seg mest til fremover handler ikke så mye om kunst. Det handler om å kunne glede seg over de tingene som vi før tok for gitt.

"Jeg håper det blir en saktegående bakke mot at det som før var vanlig føles helt vanlig igjen. Å kunne glede seg over det vi før tok for gitt, det gleder jeg meg til. "

 

Skribent: Johanne Aurora Løvli Hidle