Tove Sinding-Larsens minnefond

onsdag 07. oktober 2020
Birgitta +Elisa +Oftestad

Valdres sommersymfoni har æren av å dele ut en pris fra Tove Sinding-Larsens minnefond!

Prisen deles ut til en ung cellist som har gjort seg spesielt bemerket, og i 2020 er det Birgitta Elisa Oftestad som er mottaker! 

Birgitta Elisa Oftestad Mottar Tove Sinding -Larsens Minnefond 2020! (3) – Kopi _Moment

Juryen har følgende begrunnelse; 

"Birgitta har gjort seg sterkt bemerket i norsk musikkliv, ikke minst gjennom seieren i Virtuos i 2018, men allerede fra hun var liten viste hun et potensial som var åpenbart og som nå slår ut i full blomst. Birgitta er prisvinner fra de norske musikk-konkurransene så vel som fra internasjonale cellokonkurranser, og har medvirket med stor suksess ved en rekke festivaler og kurs i inn- og utland. Hun har utover den solistiske dimensjonen også lederegenskaper og utpregede kammermusikalske kvaliteter. Disse har tydelig vist seg både i kammerverk og som gruppeleder for cellogruppen i Juniororkestret ved Barratt Due musikkinstitutt.

Birgitta har en lang historikk ved Valdres sommersymfoni og var elev av Tove Sinding-Larsen i de viktige årene der grunnlaget legges."

 

Toves mann, Ola Jon Sinding-Larsen skriver følgende til Birgitta i anledning utdelingen:

Kjære Birgitta

Det er en stor glede for meg og det ville vært det for Tove at du nå får minnestipendet som er innstiftet i hennes navn. Du er en av de elevene, eller skal jeg heller si studentene så langt du hadde kommet alt mens hun underviste, som hun mente hadde det største talentet hun hadde hatt.
Du får nå et stipend som en liten støtte til din videre vei i musikkens verden. Den kommer sikkert ikke til bare å være en dans på roser, motgang vil dukke opp. Jeg har et partitur som Tove en gang fikk av komponisten Harald Sæverud hvor han har skrevet som en bord rundt notene med rødt blekk:

Kjære Tove, denne skulle ha vært bedre, – og det blev det i den nye utgaven, – men for deg kan jeg røbe hvor dårlig jeg begynte. Altså: Ikke gi deg! Altid bedre og bedre!! Din hengivne Harald S.

Eller sagt på en annen måte av den danske poeten Piet Hein

"Ting Tar Tid"


Hilsen Ola Jon

Trykk her for å se Birgitta spille sammen med Trondheimsolistene i 2019