Syvsifret støtte til klassisk musikk i Valdres

fredag 05. juni 2020
Fiolinduo
Norsk ressurssenter for klassisk musikk er enige med Sparebankstiftelsen DNB om nye avtaler. Avtalene går over 3 år (2021-2023) og omfatter støtte til prosjektene Instrumenter i fokus og Valdres sommersymfoni - kursene.

- Vi er utrolig glade for at Sparebankstiftelsen anerkjenner arbeidet vi gjør, og ønsker å bidra til at vi nå kan gi et enda bedre tilbud til barn og unge, forteller direktør i Norsk ressurssenter for klassisk musikk Mona Kleven.

Kursene under Valdres sommersymfoni er kjent for mange. Som Nord-Europas største i sitt slag gir de 300 barn og unge mulighet til å komme sammen til intensive dager på Valdres folkehøgskole med instrumentalundervisning og samspill i orkester. Kursene har blitt arrangert siden 1994. Valdres sommersymfoni - kursene støttes med kr. 900 000 av Sparebankstiftelsen DNB.

Instrumenter i fokus er et nasjonalt rekrutterings- og tiltaksprosjekt rettet mot instrumentene harpe, fagott, obo, kirkeorgel og kontrabass. Prosjektet ble satt igang i 2016 for å øke antallet elever som spiller disse instrumentene og antallet søkere til høyere utdanning. Instrumenter i fokus støttes med kr. 1 710 000 av Sparebankstiftelsen DNB.

- Både kursene under Valdres sommersymfoni og Instrumenter i fokus er tiltak som kommer barn og ungdom over hele landet til gode. På grunn av koronasituasjonen blir det ikke fysiske kurs i år, men vi er glade for å i stedet kunne gi et godt digitalt tilbud til kursdeltagerne. På festivalsiden gleder vi oss enormt til å ønske publikum velkommen til Valdres sommersymfonini om 3 uker, og arrangere fysiske konserter som noen av de første siden koronakrisen stengte ned samfunnet 12. mars, sier Kleven.

Valdres sommersymfonini arrangeres 25.-28. juni i Valdres.