Lindemans juniorpris 2020!

torsdag 01. oktober 2020
Ina Foto Magnus Skrede
Foto: Magnus Skrede

Lindemans juniorpris 2020!

Lindemans juniorpris deles ut under Valdres sommersymfoni til en yngre komponist, utøver eller musikkpedagog som har gjort seg spesielt bemerket i norsk musikkliv. Stipendet skal bidra til å inspirere talentene innen klassisk musikk ved at de både blir hørt, sett og verdsatt.

Ettersom 2020 ble et annerledes år, uten noen fysiske kurs i sommer, har vi nå gleden av å ha en digital bekjentgjørinng av årets mottaker! 

Det er med stor glede at vi annonserer at Ina Han Brekke er årets prismottaker! 

Ina Han Brekke Mottar Lindemans Juniorpris _Moment

Juryen har følgende begrunnelse: 

"Ina Han Brekke har allerede gjort seg bemerket i en årrekke, og juryen vil spesielt trekke frem Inas høye fiolinistiske nivå.  Ina har en allerede svært utviklet teknikk, og bruker denne i musikkens tjeneste. Ina er moden musikalsk, men samtidig ikke redd for å ta sjanser. Det gir spennende fremføringer.  I tillegg har Ina analytiske evner og musikkteoretisk forståelse som bidrar til en ytterligere dimensjon i hennes spill. Det gjør Ina egnet til lederoppgaver, og hun er årets konsertmester i Ung Filharmoni. Ina fremstår med en solid plattform for videre utvikling og ønskes lykke til i årene som kommer."

 

Vi gratulerer Ina med prisen, og ser frem til å følge hennes karriere fremover!