Valdres sommersymfonis festivalkunstner er Katrine Celius

torsdag 13. februar 2020
Katrine Celius (1)
Utstillingen lages spesielt til festivalen og årets tema

I 2020 har Valdrisen Katrine Celius fått det ærefulle oppdraget som Valdres sommersymfonis festivalkunstner. Hennes bilder vises i den gamle stasjonsbygningen i Jernbanevegen som også fungerer som festivalkontor. Festivalutstillingen åpnes fredag 19. juni kl. 16:00 og vises under hele festivalperioden fra 19. til 29. juni 2020.

Katrine Celius jobber med forskjellige kunstformer som tegning, fotografi og maleri, og fokuserer på mennesker, relasjoner og tilknytningen til kulturhistorien. I festivalutstillingen skal hun vise malerier som hun lager spesielt for anledningen. Inspirasjonen til disse bildene henter hun fra årets festivaltema: årstider. 

– «Ved siden av årstiders vekslinger og overganger mellom stemninger og lys, endres våre relasjoner, følelser og tilstander», sier Katrine Celius. Mer skal hun ikke avsløre, men fram til sommeren kommer Valdres sommersymfoni til å vise noen sniktitt rett fra hennes atelier i sosiale medier. 

Festivalkunstneren og hennes utstilling er en viktig del av kammermusikkfestivalens program og et samarbeidsprosjekt med Valdres Kunstforening. Bildene Katrine Celius lager til årets utgave av Valdres sommersymfoni stilles ut i den gamle stasjonsbygningen der også festivalkontoret holder til (Jernbanevegen 17 A). Festivalutstillingen åpnes fredag 19. juni kl. 16:00 og er tilgjengelig for publikum hver dag fra kl. 09:00 til 15:00 under festivalperioden 19.-29. juni.

 

Om Katrine Celius 

Katrine Celius, født 1988 i Nord-Aurdal er utdannet ved Kragerø Kunstskole og Bilder Nordic School of Photography i Oslo. Siden debuten i Valdres Kunstforening i 2012 har hun jobbet med ulike utrykk og tematikker innen maleri, tegning og fotografi. Et gjennomgående tema i hennes arbeider er relasjoner, og hun er særlig opptatt av hva som former – både mennesker, samfunn og landskap. Til festivalutstillingen har Katrine Celius jobbet frem maleri spesielt til årets festivaltema «årstider». 

Mer informasjon finnes på hennes hjemmeside www.katrinecelius.no.