Kunstnerisk ledelse utvides

tirsdag 13. august 2019
Guro -kleven -hagenmarianna -shirinyan -1024x 1024
Valdres sommersymfoni utvider kunstnerisk ledelse: Marianna Shirinyan og Guro Kleven Hagen leder fra nå av festivalen sammen

Fra og med august 2019 utvider Valdres sommersymfoni sin kunstneriske festivalledelse. Den internasjonal anerkjente pianisten Marianna Shirinyan som har gjestet festivalen ved flere anledninger, vil fremover dele den kunstneriske ledelsen med Guro Kleven Hagen.

 

Marianna Shirinyan og Guro Kleven Hagen kjenner hverandre godt: De har gitt ut en felles plate som var nominert til Spellemannprisen 2017, og de har spilt flere konserter sammen i inn- og utland. De to profilerte musikerne skal samkjøre sine kompetanser og nettverk og videreutvikle festivalen fremover. Guro Kleven Hagen er glad for forsterkningen: «Det er utrolig flott at Marianna Shirinyan blir en del av Valdres sommersymfoni og den kunstneriske festivalledelsen. I tillegg til å være en av de mest spennende pianistene jeg kjenner, er hun en enorm berikelse for Valdres sommersymfoni. Hun har stor erfaring som musiker og lærer og har et utrolig godt nettverk. Jeg gleder meg til å planlegge festivalens fremtid med henne!» Marianna Shirinyan gleder seg også til samarbeidet: «Det er en ære for meg å bli en del av Valdres sommersymfonis kunstneriske ledelse sammen med min høyt verdsatte venn og kollega Guro Kleven Hagen! Det er veldig inspirerende å se hvilket utrolig arbeid Guro har gjort de siste årene, og jeg gleder meg til å bidra til denne fantastiske begivenheten og lage noen spennende utgaver av festivalen sammen med Guro.»

 

Om Marianna Shirinyan

Den armenskfødte Marianna Shirinyan er en av de mest kreative og ettertraktede pianistene i Europa i dag. Hennes livlige og virtuose ferdigheter gjør at hun er etterspurt, både som solist og som kammermusiker.

Shirinyan spiller med stor innlevelse, forståelse, teknisk briljans og skjønnhet i klangen, og kan tilby et bredt spekter av repertoar. Hennes forkjærlighet for musikken og gleden ved å dele den med et større publikum synes på konsertene.

Hun har mottatt Danish Broadcasting Corporation sin prestisjetunge P2-pris for sitt bidrag til dansk musikkliv og kritikerprisen fra danske kritikers forening. Hun er en hyppig gjest på en rekke internasjonale musikkfestivaler, bl.a. Schleswig-Holstein Musik Festival, Schwetzinger Festspiele, MDR Summer Music Festival og Festspillene i Bergen.

Samtidig har hun vunnet anseelse for å være en av denne generasjonens ledende pianister gjennom soloopptredener med orkestre som Bavarian Radio Symphony Orchestra, DR Symfoniorkestret, Oslo-Filharmonien, Helsinki Philharmonic, Copenhagen Phil, Potsdammer Kammerakademie, Göteborgs Symfoniker og Orchestre Philharmonique de Nice for å nevne noen. Hun samarbeidet med dirigenter som Lawrence Foster, Zoltan Kocsis, Antonello Manacorda, Jun Märkl, Daniel Raiskin, Lan Shui, Thomas Søndergård, Krysztof Urbanski og Joshua Weilerstein.

Shirinyan er professor i piano ved Norges musikkhøgskole i Oslo, Steinway-kunstner og kunstnerisk leder av Oremandsgaard Kammermusikkfestival i Danmark. Siden august 2019 er hun kunstnerisk leder av Valdres sommersymfoni sammen med Guro Kleven Hagen.