Papillondeltakerne 2019!

onsdag 28. november 2018
Papillonelever 2019

(Bildet f.v Maria Ose, Rasmus Hella Mikkelsen, Victoria Suzanne Lewis, Solveig Skogdal, Njord K. Fossnes og Katinka Nilsen. Ikke tilstede: Ingrid Ose, Amalie Marie Thing Helseth, Oda Holt Günther og Johanna Ander Ljung)

Her er de nye Papillondeltakere for 2019!

Valdres sommersymfoni åpnet i høst for nye søkere til Papillonprosjektet. Søkerne var mange og nivået svært høyt! Etter at en internasjonal jury hadde vurdert alle søkerne, står vi nå igjen med 10 Papillondeltakere for 2019. Disse 10 er alle kommet langt på sine respektive instrument, og har tross sin unge alder, rukket å vinne en rekke priser og gjøre seg bemerket i inn- og utland.

Papillondeltakerne vil få individuelt tilrettelagt oppfølging i løpet av året frem mot Valdres sommersymfoni 2019. Under festivalen vil de unge musikerne få viktige roller på konsertene og inngå i festivalprogrammet side om side med store nasjonale og internasjonale artister. Her kan de forhåpentligvis høste nyttige erfaringer som de kan ta med seg videre inn i livet som musiker, sier kunstnerisk leder, Guro Kleven Hagen.
Tanken bak prosjektet er å bidra til å gjøre overgangen fra å bli regnet som et ungt talent til etterhvert å bli en profesjonell musiker, så smidig og god som mulig.

I tillegg til sin rolle på festivalen, vil deltakerne også få ledende posisjoner i kursenes orkestre, og få en rolle som unge mentorer for de yngre deltakerne. De vil også spille i kammermusikkgrupper, på mesterklasser og få foredrag fra ulike deler av musikkbransjen.


Den 25.november ble deltakerne presentert under et eget event på Sentralen i Oslo. Flere bidro også musikalsk fra scenen, og i salen var spesielt inviterte fra VSS venneforening, trofast festivalpublikum, støttespillere og deltakernes nærmeste.

 

 

IMG_0997

Årets Papillondeltakere er:

 

Oda Holt Günther - fiolin
Oda studerer for tiden i Berlin ved Hanns Eisler Hochschule für Musik, i Ulf Wallins klasse. Før det var hun elev hos Stephan Barratt Due, Alf Richard Kraggerud og Henning Kraggerud på Barratt Due musikkinstitutt. Hun har vært solist med en rekke orkester og er mottaker av flere 1.priser. Hun var også finalist i Virtuos i 2018.

 

Solveig Skogdal - fagott
Solveig er elev ved kulturskolen i Tromsø. Hun har Jon Halvor Lund som hovedlærer. Hun er fast medlem av Tromsø Byorkester og Ungsy.
I 2017 vant Solveig Grand Prix i den internasjonale konkurransen Stages of the Growth i Arkhangelsk. Hun har 2 ganger kommet videre til den nasjonale semifinalen i UMM, og fikk i 2018 1. pris.


Rasmus Hella Mikkelsen - fiolin
Rasmus studerer bachelor på Barratt Due musikkinstitutt med Stephan Barratt Due som hovedinstrumentlærer. Han er deltaker i "Unge dirigenter" og i år hadde han sin egen konsertrekke på Museum Lysøen; "Trollbundet av Ole Bull" hvor han urfremførte et eget verk. Han har vunnet flere nasjonale 1.priser.

 

Victoria Suzanne Lewis - fiolin
Victoria er elev ved Edvard Munch talentlinje og har Henning Kraggerud og Stephan Barratt Due som hovedinstrumentlærere. Hun er også konsertmester i Barratt Dues Juniororkester under ledelse av Soon-Mi Chung. Hun har vunnet en rekke førstepriser og av nyeste dato kan det nevnes at hun mottok «Hounorable mention for outstanding potential» under Virtuoso & Belcanto violin competiton 2018, dedikert til Niccolo Paganini, samt at hun er plukket ut som semifinalist i Cooper International Competition 2019

 


Amalie Marie Thing Helseth - cello
Amalie er student på Edvard Munch VGS, musikklinje for unge talenter. Hun har vært med i en rekke konkurranser, av nyeste dato kan nevnes semifinalen i Virtuos 2018. Hun går til vanlig hos Ole Eirik Ree. Hun er også med i trio HIA, som sammen har vunnet priser og opptrådt i flere konkurranser.

 

Katinka Nilssen - fiolin
Katinka går første året som student på Bachelor utøvende musikk ved Barratt Due musikkinstitutt hos Stephan Barratt-Due. Hun har vært solist med en rekke orkester og vunnet flere nasjonale og internasjonale priser og stipend. Av nyeste dato Ticons musikkstipend 2018.

 

Njord Kårason Fossnes - bratsj
Njord går for tiden på Barratt Due musikkinstitutt og Edvard Munch VGS. Hans lærere er i dag Ida Bryhn og Bård Monsen, og tidligere Alf Richard Kraggerud. Han har vært solist på flere festivaler og internasjonale konkurranser og har vunnet flere førstepriser. Njord har også komponert egne stykker.

 


Johanna Ander Ljung - harpe

Johanna kommer fra Sverige, men begynte i 2018 på Norges musikkhøyskole i Oslo hvor hun får undervisning av Isabelle Perrin. Hun har mottatt en rekke priser og stipend og av nyeste dato kan nevnes at hun var Sveriges representant i Eurovision Young Musicians i Edinburgh.

 

Maria W. Ose - fløyte
Maria kommer fra Sandane i Sogn og Fjordane og er for tiden student ved Norges musikkhøyskole, med Tom Ottar Andreassen som instrumentlærer. Hun har vært solist med flere symfoniorkester og av nyere dato deltok hun i den Europeiske Finalen til Lions European Music Competition Thomas Kuti, som Norges førsteprisvinner og representant.

 

Ingrid W. Ose - fløyte
Ingrid kommer fra Sandane i Sogn og Fjordane og er student på Norges musikkhøyskole, med Trond Magne Brekka og Tom Ottar Andreassen som lærere. Hun har vært solist ved flere større anledninger, blant annet på Barratt Dues store julekonsert i Domkirken i 2016. Av nyere dato har hun blant annet mottatt Furore-stipendet fra Sparebanken Sogn og Fjordane i 2017.