Åpningskonserten 2019 med Leif Ove Andsnes og Operaorkesteret!

mandag 26. november 2018
Leif -ove -andsnes -2-c -gregor -hohenberg _1920

(Foto: Gregor Hohenberg)

Leif Ove Andsnes og Operaorkesteret kommer til festivalen i 2019!  

Valdres sommersymfoni feirer i 2019 sitt 25-årsjubileum, og kan allerede nå røpe at åpningskonserten kommer til å bli en begivenhet av de sjeldne for Valdres-publikummet. Kunstnerisk leder for festivalen, Guro Kleven Hagen, sier at «Å få Leif Ove til Valdres er noe jeg har drømt om siden jeg startet i jobben. Han er en fantastisk musiker som er ettertraktet over hele verden, så det er veldig gøy at han tar turen til oss!».

Andsnes skal spille sammen med Operaorkesteret på Valdres folkemuseum sin utendørs-scene den 21.juni. Guro synes det er en ekstra bonus at det er akkurat Operaorkesteret som kommer til 25-årsjubileumet: «Det blir noe spesielt med å ta med «mitt eget» orkester til denne konserten. Jeg har jobbet som konsertmester for orkesteret i et halvt års tid, og gleder meg til å sitte på scenen sammen med de faste kollegaene mine - og ikke minst med Leif Ove i tillegg!»

Åpningskonserten finner sted på Valdres folkemuseum sin utescene, fredag 21. juni. Resten av festivalprogrammet blir offentliggjort i mars.

Vi har nå åpnet for salg av billettet til denne konserten! Sikre dere billetter i dag! 

 

LEIF OVE ANDSNES
New York Times har kalt Leif Ove Andsnes "en pianist med eleganse, kraft og innsikt", og Wall Street Journal "en av de mest begavede musikerne i sin generasjon".

For sine fortolkninger og fremragende teknikk har Andsnes vunnet høy internasjonal anerkjennelse. Han gir konserter i verdens beste konsertsaler og med de fremste orkestre, samtidig som han bygger opp  en omfattende diskografi. Som ivrig kammermusiker har han grunnlagt sin egen årlige kammermusikkfestival i Rosendal.
Han  ble født på Karmøy i 1970, og studerte ved Bergens Musikkonservatorium, med den berømte tsjekkiske professor Jirí Hlinka som lærer.

Andsnes er medlem av svenske Kungliga Musikaliska Akademien, og hedret med æresdoktorater ved New Yorks Juilliard School of Music og ved Universitetet i Bergen, byen hvor han bor med samboer og deres tre barn.
For sitt kunstneriske virke er Andsnes utnevnt til Kommandør av  den Kgl. norske St. Olavs Orden. Blant hans mange norske og internasjonale priser kan nevnes Grieg Prisen, Peer Gynt-prisen, Royal Philharmonic Society Instrumentalist Award og Gilmore Artist Award. I 2013 ble han inkludert i Gramophone prestisjetunge «Hall of Fame».


OPERAORKESTERET
Operaorkestret består av 101 fulltidsansatte orkestermusikere og har de senere årene etablert seg blant Norges fremste orkestre. Gjennom sesongen medvirker de i rundt 160 opera- og ballettforestillinger, og de spiller hver sesong tre eller fire større symfoniske konserter på Operaens hovedscene. Orkestret kan føre sin historie tilbake til 1827, nærmere bestemt til Strømbergs Theater, som var et av de første stedene det ble fremført opera i Norge. Ved opprettelsen av Christiania Theater i 1837 og åpningen av Nationaltheatret i 1899 ble disse stedene orkestrets hovedsete, inntil Den Norske Opera åpnet dørene på Youngstorget i 1959. Da Den Norske Opera & Ballett flyttet inn i nytt signalbygg i Bjørvika i 2008, fikk orkestret en egen orkesterprøvesal og akustiske arbeidsforhold i verdensklasse.