Truls Mørk stepper inn for Janine Jansen

torsdag 22. juni 2017
Truls Mørk
Truls Mørk blir solist med Trondheim symfoniorkester

Den verdenskjente og ettertraktede cellisten Truls Mørk er solist med Trondheim symfoniorkester under den offisielle åpningen av ny utescene på Valdres folkemuseum. Fiolinist Janine Jansen har på svært kort varsel måttet melde avbud grunnet sykdom. Konserten, som markerer åpningen av Valdres sommersymfoni 23. juni, går likevel sin gang – med en like høyt elsket musiker foran orkesteret.
- Det er helt uvirkelig at selveste Truls Mørk kan komme til Valdres slik på en dags varsel, sier kunstnerisk leder for festivalen Guro Kleven Hagen. Dette kunne jeg ikke drømme om. Truls regnes av mange i inn- og utland som den fremste cellisten i verden. Vi hadde selvsagt gledet oss veldig til å få Janine hit, men når Truls nå har lagt om sine ferieplaner for å komme til Valdres, er jeg en veldig glad kunstnerisk leder akkurat nå.
Programmet går som planlagt, med unntak av Sibelius kjente fiolinkonsert, som erstattes av Dvoraks vel så kjente cellokonsert.
- Det er også utrolig sporty av Trondheim symfoniorkester og dirigent Dalia Stasevska å endre repertoar dagen før konsert. Bare å skaffe noter er jo en utfordring, og alle hundre musikerne som skal på scenen, må omstille seg. Jeg er svært takknemlig for den fantastiske løsningen så mange ulike aktører har bidratt med i dag, avslutter hun.