Solocellisten i Berlinfilharmonien til Valdres sommersymfoni!

onsdag 25. januar 2017
Bruno Delepelaire
Bruno Delepelaire til Valdres!

Bruno Delepelaire, solocellist i det som regnes som verdens fremste orkester, Berlinfilharmonien, har takket ja til å være festivalmusiker under Valdres sommersymfoni i juni.

Bruno, som fikk jobben som solocellist i 2013, i en alder av 24 år, har sin utdannelse fra Paris musikkonservatorium og Hanns Eisler Hochschule für Musik i Berlin. Han har vunnet en rekke priser i internasjonale konkurranser, og har vært solist med flere av de ledende orkestrene i Europa.

Berlinfilharmonikerne har en historie tilbake til 1882, og har vært arbeidsplassen til dirigentlegender som Herbert von Karajan, Claudio Abbado og Simon Rattle. Fra 2018 blir Kirill Petrenko deres faste sjefsdirigent.

Det er ekstremt stor rift etter å få spille i orkesteret, og hundrevis av profesjonelle toppmusikere fra hele verden søker hver gang det lyses ut en stilling. Den klassiske musikkverden sperret derfor øynene opp da Bruno som 24-åring fikk en av de mest prestisjefylte posisjonene i orkesteret.

Bruno blir å høre på flere festivalkonserter i Valdres, bl.a. i Tingnes lørdag 24. juni, på Valdres folkehøgskole mandag 26. juni og på Brennabu onsdag 28. juni.

Kunstnerisk leder Guro Kleven Hagen ble kjent med Bruno under sine studier i Berlin. -Jeg fikk lyst til å invitere ham med en gang jeg hørte ham spille. Vi gleder oss veldig til å høre ham i Valdres, sier hun.